تحقیق در مورد بررسی لایحه تشکیل دادگاه اطفال و نوجوانان فرمت ورد در 27 ص تهیه شده است.
همواره سابقه است که فعالان حقوق کودک برای محافظت از کودکان هجومی بر دستورکارهای مجازات سنگین کودکان داشتهاند. از آنجا که دانش یافته در مورد اثرات مخرب بر نگرش کودکان به جرم و کشف سازندگی نزدیک به یک دهه دارد، سه سال پیش در آذرماه ۱۳۸۲ لایحه تشکیل دادگاه اطفال و نوجوانان تقدیم مجلس شده است که عاقبت پس از سه سال، در دستور کار کمیسیون قضایی مجلس هفتم قرار گرفته است. در این مقاله تحقیق در مورد بررسی لایحه تشکیل دادگاه اطفال و نوجوانان انجام خواهد شد که به بررسی امکانپذیری تخفیف در مجازات کودکان، انتقادات و نقطه قوت لایحه میپردازد.
1. موضوع لایحه تشکیل دادگاه اطفال و نوجوانان
در متن زیر بحث در مورد لایحه تشکیل دادگاه اطفال و نوجوانان خواهد بود که در سال ۱۳۸۲ توسط مجلس تقدیم شده است. اساساً، لایحه به هدف تخفیف در مجازات برای کودکان زیر ۱۸ سال میباشد و اعدام و سایر مجازات سنگین معاف میشوند. بنابراین، لایحه مشخص میکند که پس از سن ۱۸ سال، کودکان مشمول توزیع مسئولیت کیفری میشوند. این لایحه باعث تشویق بسیاری از حقوقدانان و قضات برای پیگیری مسائل کیفری کودکان شده است. همچنین، برخی از این لایحه به آن با نام «لایحه لغو اعدام زیر ۱۸ سال» میشناسند. موارد دیگری که این لایحه شامل میشود شامل تشویق برای استفاده از دستورالعملهای کیفری به عنوان مبتنی بر سن نیز میباشد.
2. امکانپذیری تخفیف در مجازات کودکان
بخشی از لایحه تشکیل دادگاه اطفال و نوجوانان که آذرماه سال ۱۳۸۲ تقدیم مجلس شده بود، در امکان پذیری تخفیف در مجازات کودکان بود. این تخفیف در مجازات کودکان خواسته یی است که سال ها است از طرف فعالان حقوق کودک پیگیری می شود. بنابراین، تخفیف در مجازات کودکان نیز یکی از مواردی است که در راستای پیاده سازی لایحه تشکیل دادگاه اطفال و نوجوانان ارجاع شده است.
با توجه به این که حقوقدانان و قضاتی که با مسائل کیفری کودکان درگیر هستند به این لایحه اشاره کرده اند، به نظر می رسد که مسئولان مختلف نیاز به بررسی دقیق این لایحه دارند، تا اطمینان حاصل کنند که تخفیف در مجازات کودکان چگونه اجرا خواهد شد، و با چه محدودیت هایی اعمال می شود. این بررسی نیاز است تا بتوان اطمینان حاصل کرد که این لایحه به اهداف مشخصش در پی بردارد و به کودکان حقوق و محافظت مطلوبی تایید دهد.
3. انتقادات و نقطه قوت لایحه
بررسی لایحه تشکیل دادگاه اطفال و نوجوانان، به نقطه قوت و انتقاداتی نشان داد که اکثر آنها به حقوقدانان و قضاتی بستگی دارد که مسائل کیفری کودکان را مدیریت می کنند. لغو اعدام کودکان زیر ۱۸ سال، بزرگ ترین نقطه قوت این لایحه بود که در برخی از کشورها، کودکان زیر ۱۸ سال از اعدام و سایر مجازات سنگین معاف می شوند. با این حال، برخی از حقوقدانان و قضاتی که با مسائل کیفری کودکان درگیر هستند انتقاداتی را به این لایحه وارد کرده اند. این انتقادات دقیقاً در مورد اعمال پایه بندی قانونگذاری کودکان زیر ۱۸ سال است که برخی از آنها اعتقاد دارند که لایحه تشکیل دادگاه کودکان و نوجوانان نباید به چندین دسته تقسیم شود و به تمام کودکان اعمال شود. این انتقادات احتمالاً به بحث در مورد مواردی چون مجازات و سن مسوولیت کیفری، منجر خواهد شد. بنابراین، بررسی کامل این لایحه و مطالعه عمیق از نظر حقوقی، لازم است تا مشکلات کیفری کودکان برطرف شود.
سن مسووليت کيفري درکشورهاي منطقه
کودکان در پايين تر از سني خاص، جوان تر از آن هستند که مسووليت زير پا گذاشتن قوانين بر دوش آنها باشد. اين مفهومي است ضمني از آنچه که بارها در کنوانسيون حقوق کودک به آن اشاره شده است. بر همين مبنا است که در اين کنوانسيون از کشورهاي عضو خواسته شده است که سني را براي کودکان تعيين کنند که پايين تر از آن ، کودک مشمول قانون مجازات کيفري نباشد. در ايران نيز رسيدگي به لايحه تشکيل دادگاه اطفال و نوجوانان زير ۱۸ سال به تازگي در کميسيون قضايي و حقوقي مجلس آغاز شده است و در صورت تصويب آن کودکان زير ۱۸ سال از مجازات هايي همچون اعدام معاف شده و در ساير موارد نيز مشمول تخفيف خواهند بود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.