گزارش كارآموزي
رشته: كامپيوتر
موضوع كارآموزي: سوپر وايزري شبكه
مكان: تامين اجتماعي شهرستان ايذه
استاد راهنما: مهندس شفيعي
تهيه كننده: سيد بابك سپهريان
تابستان 1386
تقدير و تشكر:
سپاس بي كران خداي بزرگ را كه در حساب انديشه ما ثبت خرد را به ثبت رساند و درود بي كران بر محمد و آل محمد كه در گيرودار اين ثبت بي حساب تراز نامه اي به وسعت همه دقت و حقيقت ارائه دادند براي تصميم گيري صحيح در پهنه زندگي تشكر مي كنيم و از همه اساتيد بزرگوار گروه برق كه با صبر و تحمل چگونه آموختن را به آموختن و با سپاس و قدر داني از استاد ارجمندم مهندس شفيعي كه از راهنمايي و زحمات بي دريغشان در گردآوري مطالب و انجام اين كارآموزي بهره ها بردم .
چكيده:
كارآموزي چيست: كار آموزي همانطور كه از اسمش پيدا است يك درس 2 واحدي بوده كه دانشجويان دوره كارداني جهت يادگيري مطالب تئوري ياد گرفته در دانشگاه بايد بصورت عملي در يكي از ادارات بگذرانند بنده نيز اين درس را مانند همه ي دانشجويان بايد بگذرانيم كه در ترم تابستان داشته ايم. كه پس از ثبت اين درس در واحد آموزش جهت معرفي از طرف دانشگاه به محل كار آموزي (سازمان تامين اجتماعي) دفتر پژوهشي دانشگاه نامه اي به محل كار آموزي فرستاده و پس از ارائه نامه به سازمان تامين اجتماعي به طور عملي شروع به كار كرديم كه در طي اين دوره بنده هر هفته 3 جلسه از ساعت 8 صبح لغايت 12 به اين محل رفته و يادگيري هاي لازم به بنده ارائه مي شود.
مقدمه:
مدت كار آموزي در واحد بيمه اي شعبه تأمين اجتماعي ايذه سپري گرديد. فعاليت كامپيوتري در شعبه تحت نظر يك سوپر وايزر است كه معمولاً مهندس سخت افزار يا نرم افزار مي باشد كه عمده اين فعاليت بر روي شبكه Serven client كه داراي سيستم عامل ناول است متمركز مي گردد. توپولوژي شبكه شعبه از نوع Star با 32 نود فعال مي باشد كه از يك Rack 64 تايي يك سرور و تعدادي Station كه عمدتاً داراي سيستم عاملDos هستند استفاده مي كند ضمناً دستگاه پشتيبان برق شامل 20 عدد باطري 110 آمپر است كه توسط يك استوپلايزر و 6 OFFLINEUPS و يك PS6 onlineپشتيباني مي گردد .در طول مدت كارآموزي كار، سرور Rack پول اس استوپ لايزر را فرا گيري نمودم از آنجايي كه عمده كار اينجانب با نرم افزار ناول بود سعي مي كنم در ادامة توصيفي هر چند كوتاه، در خصوص اين سيستم و نكاتي كه در مدت دوره فراگيري نمودم ارائه دهم.
فصل اول
مقدمه اي بر شبكه و ويژگي هاي آن
1. چرا شبكه؟
2. ناول نت ور به عنوان يك سيستم عامل
3. سيستم عامل شبكه چه سرويس هايي در اختيار ما مي گذارد.
4. اجزاي يك شبكه محلي
5. نت ور به عنوان نرم افزار سيستم عامل شبكه
6. محافظت از اطلاعات
7. چگونه امنيت شبكه، كاربران را محدود مي سازد؟
8. تدبير امنيتي كه مدير شبكه مي تواند اعمال كند
9. كاربران شبكه و ويژگي هاي آن
چرا شبكه:
همه ما كم و بيش با سيستم عامل MS-DOS سرو كار داريم و مفاهيم بنيادي و ضرورت استفاده از سيستم عامل را به خوبي مي دانيم. يك سيستم كامپيوتري بدون وجود سيستم عامل، عملاً جسم بي جان است كه به هيچ عنوان قابل استفاده نخواهد بود. سيستم عامل Dos و بسياري از سيستم عامل هاي عامل مشابه ديگر براي حالت تك كاربر طراحي نشده اند. سيستم عامل تك كاربر فقط وظيفه سرويس دادن به يك كاربر خاص را بر عهده دارد كه در حال استفاده از كامپيوتر است. اين كاربر مي تواند از برنامه هاي كاربردي و نرم افزارهاي موجود روي سيستم و در صورت لزوم از چاپگر، مودم، اسكنر، پلاتر و … استفاده نمود و يا به عبارت ديگر مي تواند كليه سرويسهايي كه يك سيستم عامل تك كاربر در اختيار او مي گذارد را به كار گيرد. حال فرض كنيد تعداد اين كاربران افزايش يا برد تمامي آنها نياز به استفاده از يكسري نرم افزارهاي مشابه و دستگاههايي نظير چاپگر، مودم، اسكنر و … داشته باشند. در اين حالت لازم است كه براي هر كاربر دستگاهي مستقل با امكانات مورد نياز فراهم شود تا كاربر بتواند به نحو مناسب عمل نمايد. بديهي است فراهم نمودن كليه امكانات مذكور براي تمام كاربران شاغل در يك سازمان كه وظايف مشابهي را انجام مي دهند، مخارج هنگفتي را براي سازمان به ارمغان خواهد آورد. بالعكس اگر بتوان به نحوي اين امكانات را به صورت اشتراكي در اختيار كاربران قرار داد در مخارج آن سازمان صرفه جويي خواهد شد.
در كامپيوترهاي بزرگ و كامپيوتر هاي كوچك به نوعي اين اشتراك فراهم شده است. در اين سيستم ها يك كامپيوتر مركزي، بار تمامي اين وظايف را بر دوش مي كشد و سرويس هاي مناسب را در اختيار كليه كاربران قرار مي دهد اما با توجه به رشد روز افزون كامپيوترهاي شخصي (PC) قابليت هاي فراوان آنها و بالاخص ارزانتر بودن قيمت آنها در مقايسه با سيستم هاي فوق مناسب تر خواهد بود كه اين اشتراك توسط كامپيوتر هاي شخصي برقرار شود ايده اصلي ايجاد شبكه هاي محلي LAN و براين اساس بنيان گذاري شده است. در كامپيوترهاي بزرگ و كوچك ترمينال هاي كامپيوتري فقط وظيفه برقراري ارتباط كاربر با كامپيوترهاي مركزي را بر عهده دارند. اطلاعات اين ترمينالها و خطوط ارتباطي براي كامپيوتر مركزي ارسال شده و بعد از پردازش، نتايج به دست آمده براي ترمينال ارسال خواهد شد. بدين ترتيب كليه وظايف را كامپيوتر مركزي به عهده مي گيرد و ترمينال تنها يك وسيله براي برقراري ارتباط است. اما در LAN چنين وضعيتي برقرار نيست. در يك سيستم شبكه محلي، كامپيوتر يا كامپيوترهاي مركزي كه آنها را فايل سرور مي ناميم فقط وظيفه سرويس دادن را به عهده دارند. در واقع كامپيوتر مركزي در يك شبكه محلي مجموعه اي از امكانات را به طور مشترك در اختيار تمامي كاربران قرار مي دهد. بدين ترتيب به جاي اينكه هر كاربر يك چاپگر، يك هارد ديسك، يك مودم و يا … مخصوص به خود داشته باشد. امكانات مذكور از طريق فايل سرور در اختيار تمامي كاربران به نحو مناسب قرار مي گيرد و با صرفه جويي در هزينه ها، تمامي كاربران خواهد توانست اين امكانات مشترك را به كار گيرند.
ناول نت ور به عنوان يك سيستم عامل:
سيستم عامل نرم افزاري است كه سخت افزار را براي ما قابل استفاده مي سازد. هر سيستم عامل براي كاربرد و قابليت هاي خاص طراحي شده است. اگر با سيستم عامل DOS آشنا باشيد به خوبي مي دانيد كه DOS در حقيقت زمينه اي است براي بهره گيري از قابليت هاي يك كامپيوتر شخصي مثل برنامه هاي كاربردي، پايگاه داده ها مودم ها و چاپگرها. علاوه بر اين DOS داراي فرمانهاي مفيدي است كه به عنوان ابزاري براي كار با دستگاه به كار مي روند دستوراتي از قبيل: DIR، CLS و DEL از اين نمونه اند OS/2 نمونه گيري از سيستم عامل مشابه DOS مي باشد. يك سيستم شبكه نيز بايد داراي يك سيستم عامل باشد تا بتواند قابليت هاي سخت افزار را در ارتباط با اهداف شبكه به كار گيرد. در اينجا نيز نرم افزار شبكه، برنامه هاي سودمندي را براي افزايش قابليت كار با دستگاه در اختيار ما خواهد گذاشت. براي مثال اگر فراموش كرده باشيد كه يك فايل را كجا ذخيره كرده ايد چگونه مي توانيد آن را پيدا كنيد؟ چگونه مي توانيد يك نرم افزار را روي شبكه اجرا كنيد؟ چگونه مي توانيد مسير يك برنامه كاربردي را با نام يك درايو جايگزين كنيد؟ يا در يك سيستم شبكه محلي چگونه به مجوزهاي خود پي مي برديد؟ تمامي پرسشهاي فوق و صدها نمونه ديگر قابليت هايي است كه يك سيستم عامل شبكه در اختيار ما قرار خواهد داد.
سيستم عامل شبكه چه سرويس هايي در اختيار ما مي گذارد؟
ويژگي اصلي يك شبكه محلي، تسهيم اطلاعات و منابع است. بدين ترتيب بسياري از برنامه هاي كاربردي نظير واژه پردازها، صفحات گسترده، نرم افزارهاي نشر و بسياري ديگر از قبيل براحتي مي توانند اطلاعات خود را بين كاربرهاي مختلف به اشتراك بگذارند. نرم افزار شبكه براحتي يك PC را به شبكه محلي اتصال داده و آن را به عنوان يك ايستگاه كاري معرفي مي كنند بدين ترتيب اين PC مي تواند به راحتي كليه قابليت هاي شبكه را بكار گيرد و حتي از طريق پل هاي ارتباطي با ديگر شبكه هاي محلي و يا كاربران آنها ارتباط برقرار نمايد. با برقراري ارتباط مناسب بين شبكه هاي محلي و كامپيوترهاي كوچك و بزرگ، كاربران يك شبكه محلي قادر خواهند بود با اينگونه سيستم ها نيز ارتباط داشته باشند. سيستم عامل شبكه براي يك شبكه، مشابه DOS براي يك كامپيوتر شخصي است. يك PC با سيستم عامل مشابه DOS ما را قادر مي سازد تا به برنامه هاي كاربردي، پايگاه داده ها، مودم، چاپگرها و … دسترسي پيدا كنيم و با دادن اطلاعات خام، اطلاعات پردازش شده را به دست آوريم سيستم عامل شبكه اين قابليت ها را در اختيار تعداد زيادي كاربر كه در نقاط مختلف مشغول كار هستند قرار مي دهد و منابع اطلاعاتي را بين آنها به اشتراك مي گذارد. بدين ترت این فایل کارآموزی به صورت فایل Word تهیه شده است این سایت به کاربران امکان میدهد تمام پروژهها، گزارشهای کارآموزی و مقالات دیگر را به راحتی دانلود کنند. این امکان برای دانشجویان و پژوهشگران بسیار مفید است زیرا میتوانند به راحتی به منابع مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند و از آنها برای ارائه یا تحقیقات خود استفاده کنند. این سایت به عنوان یک مرجع معتبر و قابل اعتماد برای دسترسی به مطالب علمی و آموزشی شناخته شده است و کاربران میتوانند با اطمینان از اطلاعات موجود در آن استفاده کنند.
لطفا توجه کنيد اين فايل کار آموزي” سوپر وايزري شبكه ” که در اختيار شما قرار دارد ، بصورت قابل ويرايش مي باشد و در خود صفحات ورد بدون بهم ريختگي قرار گرفته است.لذا امکان تغيير و ويرايش محتواي اين فايل کارآموزي براي شما فراهم است..
تعداد صفحات ورد : 29
فرمت فايل : وورد
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.