پاورپوینت آزمایشگاه مکانیک سیالات یکی از مهمترین و کاربردیترین آزمایشگاهها است. مجموعه اسلایدهای آموزشی در قالب یک فایل ppt است. این مجموعه شامل 124 اسلاید است که به صورت جامع و کامل اصول مهم مکانیک سیالات را پوشش میدهد. این فایل ppt برای دانشجویان و علاقهمندان به مکانیک سیالات، منبعی بسیار مفید و کاربردی است که به آنها کمک میکند تا بهترین فهم و درک از مباحث مکانیک سیالات را کسب کنند.
فایل پاورپوینت یک سایت معتبر است که به دانش آموزان و دانشجویان امکان دسترسی به جزوه ها و پاورپوینت های مرتبط با دروس مختلف را می دهد. این سایت به عنوان یک مرجع قابل اعتماد برای دانلود و استفاده از مطالب آموزشی استفاده می شود. امروز، یک محصول با عنوان “پاورپوینت آزمایشگاه مکانیک سیالات” در این سایت قرار داده شده است که دانش آموزان و دانشجویان می توانند از آن بهره ببرند. این محصول شامل مطالب و تمرین های مربوط به مکانیک سیالات است که می تواند به عنوان یک راهنمای مفید برای درک بهتر مفاهیم و اصول این درس مورد استفاده قرار گیرد.
قسمتی از متن پاورپوینت
تئوري آزمايش:
نيروي برآيندي را كه يك سيال ساكن بر جسم شناور يا غوطهور در خودش وارد ميكند نيروي شناوري ميگويند. نيروي شناوري همواره قائم و به طرف بالاتر اثر ميكند. نيروي شناوري موله افقي ندارد زيرا تصوير جسم غوطهور يا بخش غوطهور از جسم در روي صفحه قائم همواره صفر است.
براي درك بهتر نيروي شناوري شكل زير را در نظر بگيريد. نيروي شناوري وارد بر جسم شناور برابر است با مولفه قائم نيروي فشاري وارد بر سطح فوقاني آن (ADC) منهاي مولفه قائم نيروي فشار وارد بر سطح تحتاني آن (ABC) .
در شكل زير نيروي رو به بالاي وارد بر سطح تحتاني برابر با وزن مايع خيالي يا واقعي موجود در بالاي سطح (ABC) ميباشد. حجم اين مايع در شكل با ABC EFA نشان داده شده است. نيروي رو به پائين وارد بر سطح بالايي (ADC) برابر با وزن مايع محصور ADC EFA است. تفاضل اين دو نيرو، نيروي رو به بالايي است از وزن مايع جابجا شده كه توسط حجم شناور ناشي ميشود مايع جابجا شده توسط جسم را در شكل با ABCD نشان دادهايم. بناباين خواهيم داشت:
در رابطه بالا F(B) نيروي شناوري، V حجم مايع جابجا شده و وزن ويژه سيال است.
همين فرمول در مورد اجسام شناور نيز صادِق است به شرطي كه V را به عنوان حجم مايع جابجا شده در نظر بگيريم. اين موضوع با بررسي جسم شناور در شكل زير آشكار ميشود.
در شكل زير نيروي قائم وارد بر يك عنصر كوچك از جسم شناور نشان داده شده است. اين عنصر به شكل منشور بوده و مساحت مقطع آن ميباشد. بنابراين ميتوانيم بنويسيم:
اين رابطه حجم عنصر منشوري است با انتگرالگيري در محدوده كل جسم، ميتوانيم بنويسيم:
در رابطه بالا g در سراسر جسم ثابت فرض شده است:
همچنين به بيان ديگر:
در يك سيال ساكن نيروي وارد بر هر المان سطح dA يعني dF عمود بر آن سطح است اگر چنين نيرويي بر يك سطح صاف وارد شود كليه نيروهاي وارد بر سطح با هم موازيند و همچنين مقدار آنها را ميتوان تنها با يك نيرو به نام نيروي برآيند كه در نقطهايي به نام مركز فشار اثر ميكند نشان داد. در حالتي كه سطح بصورت خميده باشد وضع تفاوت ميكند بسته به طرِ مختلف قرارگيري يك سطح دلخواه در يك سيال، سه حالت زير را در نظر ميگيريم.
admin –
آزمایشگاه مکانیک سیالات