طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی + سالانه فرمت ورد قابل ویرایش و قابلیت شخصی سازی کردن طرح درس ، درس مطالعات اجتماعی یکی از درسهای مهم و با حجم بالا در آموزش ابتدایی در کشور ما است. این کتاب تنوع بالایی در ارائه مطالب گوناگون به دانش آموزان دارد و معلمان برای تدریس آن بهتر است برنامهریزی جامع و کاملی داشته باشند. به علاوه برای تدریس این درس، روشهای گوناگون و مختلفی نیز باید برای فهم بهتر کودکان به کار برده شود. این روشها و همچنین استفاده از مواد و وسایل کمک آموزشی میتواند علاقه و اشتیاق بچهها برای یادگیری را افزایش دهد. طرح درس، در واقع برنامهریزی کامل و به صورت کتبی برای این فعالیتها است. معلم با طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم، برنامهریزی دقیقی برای هر جلسه کلاس اجتماعی دارد و بر طبق آن تدریس خود را برنامهریزی میکند.
تمامی طرح درس ها با فرمت ورد میباشند و تمامی آنها قابل ویرایش میباشند.
طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی + سالانه فرمت ورد قابل ویرایش
طرح درس های روزانه و سالانه مطالعات اجتماعی پایه پنجم دبستان که برای شما آماده کرده ایم شامل طرح درس موارد زیر میباشند.
- طرح درس سالانه مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی
- طرح درس من با دیگران ارتباط برقرار می کنم مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی(درس اول )
- طرح درس احساسات ما مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی(درس دوم)
- طرح درس همدلی با دیگران مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی(درس سوم )
- طرح درس من عضو گروه هستم مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی(درس چهارم )
- طرح درس روزانه پنجم ابتدایی مطالعات اجتماعی درس پنجم جمعیت ایران
- طرح درس منابع آب ایران مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی(درس ششم )
- طرح درس نواحی صنعتی ایران مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی(درس هفتم )
- طرح درس راهها و حمل و نقل مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی(درس هشتم )
- طرح درس کشور ما چگونه اداره می شود مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی(درس دهم )
- طرح درس جغرافی پنجم ابتدایی موضوع : کشورهای همسایه ی ایران(درس یازدهم )
- طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم درس کشورهای همسایه(درس دوازدهم)
- طرح درس مطالعات اجتماعی پنجم درس حرکت های زمین(درس سیزدهم)
- طرح درس ملی مطالعات اجتماعی پنجم درس زندگی در نواحی مختلف جهان(درس چهاردهم )
- طرح درس روزانه پنجم ابتدایی مطالعات اجتماعی درس قاره های جهان
- طرح درس بازگشت از سفر حج مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی(درس پانزدهم )
- طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم درس مدینه شهر پیامبر(درس شانزدهم )
- طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم درس سفر به کربلا(درس هفدهم )
- طرح درس ملی مطالعات اجتماعی پنجم درس ایرانیان مسلمان حکومت تشکیل می دهند(درس نوزدهم )
- طرح درس روزانه پنجم ابتدایی مطالعات اجتماعی درس بیستم درس وزیران کاردان شهر های آباد
- طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم درس کشورگشایان بی رحم(درس بیست و یکم )
- طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم درس بازسازی ویرانه ها(درس بیست و دوم )
- طرح درس روزانه تعلیمات اجتماعی پایه پنجم ابتدایی درس ایثار و فداکاری
در ادامه قصد داریم تا ابتدا با طرح درس روزانه و مزایای آن برای یادگیری و تدریس بهتر آشنا شویم و در ادامه نیز با اهداف این طرح درسها و نیز مراحل برنامهریزی و اجرای آن، آشنا شویم.
طرح درس روزانه چیست؟
همان طور که میدانید ساعات تدریس محدود هستند و نیز با توجه به محدودیتهای دیگری نیز که در هرجلسه ممکن است به صورت پیشبینی شده و یا پیشبینی نشده برای کلاسها پیش آید، این ساعات باز هم محدود و محدودتر میشوند. اما وظیفه معلم در این زمینه چیست و او چگونه میتواند از این ساعات، بهترین استفاده را ببرد؟
طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم، در واقع یک برنامهریزی منسجم و کتبی برای این ساعات تدریس است که در آن، اقدامات لازم برای تدریس و تفهیم مطالب و نیازها و روشهای آن، به صورت مرحله به مرحله آمده است. ایجاد و یا استفاده از طرح درس، باعث میشود تا معلم فعالیتهای مربوط به تدریس را از روی یک برنامهریزی منسجم و به صورت یکی پس از دیگری اجرا نماید. این کار باعث میشود تا وقت جلسه بیدلیل و به خاطر مطالب تکراری هدر نرود و یا دانشآموزان در اثر شنیدن این مطالب خسته نشوند.
مورد مفید دیگر درباره اجرای این طرح درسها این است که معلم و یا آموزگار از قبل درباره مطالب مهم درس اطلاعات کافی دارد و میتواند به قدر کافی بر روی آنها، تاکید نماید.
اهداف طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم چیست؟
در این درس قرار است تا دانشآموزان با مفاهیمی مانند ارتباطات بین فردی و اجتماعی، مفاهیم اولیه جغرافیا و تاریخ ایران و دیگر مطالب آشنا شوند. در بررسی و ایجاد یک طرح درس مفید، ابتدا باید با الزامات آن کلاس مانند سطح علمی دانش آموزان، تعداد آنان، علایق آنان و نیز عوامل گروهی دیگر آشنا شد. همچنین باید ساعات درس به صورت کلی استخراج و حساب شود. برای این کار باید برنامه تعطیلات رسمی و نیز جلساتی که به عنوان مثال قرار است تا دانش آموزان به اردو بروند نیز به صورت دقیق محاسبه و برنامهریزی شده و طرح درس بر اساس آن انجام شود.
در قدم بعدی تعداد دروس باید با توجه به پیچیدگی و کوتاه و بلند بودن آنها محاسبه و تعداد جلسات لازم به هر درس بر طبق معیارهای گفته شده به آن، اختصاص پیدا کند.
مزایای استفاده از طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم چیست؟
- استفاده از طرح درس در فرآیند تدریس، باعث بالا رفتن قابل توجه کارایی و بازدهی تدریس معلم و نیز یادگیری دانش آموزان به دلایل گوناگون میشود.
- استفاده از طرح درس، از هدر رفتن وقت کلاس جلوگیری کرده و بازدهی زمانی از ساعات تدریس را بالاتر میبرد.
- به دلیل برنامهریزی منسجم در ارائه تدریس، از ارائه مطالب تکراری که باعث خستگی و عدم تمرکز دانش آموزان میشود، پیشگیری خواهد شد.
- تاثیر معلم بر روی مطالب مهم و کلیدی درس، باعث فهم بهتر و نیز بازدهی بهتر یادگیری میشود.
- معلم میتواند با استفاده از طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم، روشهای تدریس خود را با توجه به درس و از قبل برنامهریزی کند.
- آگاهی درباره نیاز به مواد آموزشی و تجهیزات کمک آموزشی، از قبل مشخص شده و معلم به خوبی میتواند برنامهریزی لازم را داشته باشد.
- تکالیف و وظایف دانشآموزان پس از اتمام جلسه، به صورت واضح بیان میشود.
- ارزشیابی معلم و نیز خود ارزیابی دانش آموزان، با کیفیت بهتری به انجام میرسد.
مراحل تدوین طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم
طراحی و اجرای طرح درسهای روزانه میتواند هم به صورت موردی و با توجه به الزامات و نیازهای هر کلاس و به صورت جداگانه انجام شود و هم میتوان از طرح درسهای کلی و عمومی استفاده نمود. آشنایی معلمان با این طرح درسهایی کلی و عمومی باعث میشود تا ساختار کلی این برنامهریزیها برای آنان آشکار شده و تدریس شکل منسجمتری به خود بگیرد. مراحل تدوین طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم به این شرح است:
1.اطلاعات کلی درس
در این بخش باید اطلاعات کاملی از نام درس، محتوای آن، تعدا دروس، تعداد ساعات و … ارائه شود.
2.هدفگذاری برای طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم
در این بخش، مولف هدفهای کلی، جزئی و رفتاری مورد نظر خود را با توجه به محتوای کتاب، تعیین میکند.
3.پیشنیازها
در این بخش، معلم اهداف و روشهایی را برای پیش ارزیابی از دانش آموزان برای ارائه مطالب اصلی، ارائه میکند.
4.بخش اصلی تدریس
این بخش که بخش اصلی هر برنامهریزی برای تدریس است، مولف باید روشها، الزامات مورد نیاز، برنامهها و جزئیات در روشهای هر بخش را به صورت کاملا تفصیلی و یا جزئیات کامل، بیان نماید.
5.ارزشیابی نهایی
در این بخش که میتواند در جلسات بعدی و یا همان جلسه انجام شود، معلم روشهای خود را برای ارزشیابی نهایی درباره یادگیری دانش آموزان از تدریس انجام شده را ارائه میکند. ارزشیابی بخش بسیار مهمی در تدریس است و میتواند تا حد زیادی، کارایی و بازدهی روشهای مورد استفاده را مشخص کند.
سخن آخر
در تدوین طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم، مولف، برنامهریزی کامل و جامع و مرحله به مرحله برای برنامه آموزشی یک جلسه از تدریس درس مورد نظر، ارائه میکند. معلم با استفاده از این طرح درسهای روزانه، از وقت جلسه تدریس به بهترین شکل استفاده میکند و روشهایی بهینه را برای یادگیری دنبال میکند. با این روش نه دانشآموز بیش از حد خسته میشود و نه کارایی تدریس پایین میآید. استفاده از طرح درس روزانه چهارچوبی کلی را معین میکند که با پیروی از آن، موفقیت و بازدهی تدریس بالاتر خواهد رفت.
admin –
طرح درس روزانه مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی