مقاله حقوق زنان در سیره و آموزه های نبوی حقوق اجتماعی و سیاسی در سیره و آموزه های نبوی
نام و نام خانوادگی : محمد حسن منتظر
نام دانشگاه : دانشگاه علمي كاربردي – خدمات قضايي
نام استاد : جناب آقاي مومني
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه
حقوق و حیات اجتماعی زن در دنیای قدیم
وضعیت و حقوق زنان در جامعه ی عرب
تفاوت حقوق زن و مرد در اسلام (به طور مختصر)
1- جهاد
2- شهادت
3- زینت
4- ستر (پوشش) حجاب
5- دیه
6- نکاح با غیر مسلمان
7- نفقه
8- طلاق
حقوق زن در اسلام (حقوق عمومی)
1- همسانی زن و مرد از حیث ارزش وجودی
2- برابری دختر و پسر
3- اهلیت
4- مالکیت
5- ارث
6- تحصیل
7- اشتغال
8- قضاوت
9- شهادت
10- آزادی عقیده و بیان
11- مشارکت سیاسی
حقوق اختصاصی زن در اسلام (به طور مختصر)
1- آزادی زن در انتخاب همسر
2- مهریه
3- نفقه
4- حضانت و رضاع
5- حقوق معاشرت با زن
6- طلاق
حقوق زن در نظام جمهوری اسلامی
نتیجه گیری
مقدمه :
انسان از گذشته های دور تا به امروز در پی شناسایی حقوق خویش و در جهت تأمین و تضمین آن، همواره قربانی داده است انسان همان موجودی است که آفرینش وی در زیباترین شکل ممکن صورت پذیرفته و خداوند خود را نسبت به چنین آفرینش تحسین نموده و بر همین اساس جایگاه شایسته و اعمال امروز او مورد تأکید قرار گرفته است. و در قرآن آمده است که تنها انسان است که تاج کرامت بر سر او نهاده شده است و برای چنین انسانی برخورداری از حقوق ویژه امری طبیعی است و رابطة مستقیمی بین استعدادها و توانایی ها او با دامنة حقوقی وی دارد از نظر قرآن جنسیت مهم نیست آنچه که ملاک برتری است جنسیت نمی باشد بلکه در نزد خداوند تقوا است زن و مرد اگر چه از نظر جنسیت متفاوتند ولی از نظر انسانیت برابر هستند. علت تفاوت حقوق بین زن و مرد نظیر قضاوت، ارث، شهادت، تعده، زوجات، طلاق، ولایت و اموری از این قبیل را باید در تفاوت های وجودی میان زن و مرد جست و جو کرد. از نظر اسلام تفاوت های فراوانی میان زن و مرد از لحاظ جسمی، روانی، احساسی سبب گردیده است اسلام بر پایه فطرت انسانی، حقوق خویش را وضع نموده است با عنایت به این تفاوت های فراوانی میان زن و مرد از لحاظ جسمي، رواني، احساسي سبب گرديده است اسلام بر پايه فطرت انساني، حقوق خويش را وضع نموده است با عنايت به اين تفاوت هاي حقوقي براي زن و حقوقي براي مرد قائل شده است كه سر جمع برابري و تساوي ميان آنها و نفي تبعيض جنسي است.
در اين مقاله سعي شده است در مورد حقوق زنان در اسلام و آموزه هاي نبوي و همچنين در جوامع گذشته وضع و احوال آنان مورد بررسي قرار گيرد نگاه بدبينانه و شيء گونه نسبت به زن در متون منثور و منظوم ما ديده مي شود به طور نمونه:
زن از پهلوي چپ شد آفريده كسي از چپ، راستي هرگز نديده
نظامي
چه خوش گفت شاه جهان كيقبا كـه نفريـن بـد بـر زن نيـك بــاد
سعدي
در سياستنامه خواجه نظام الملك، ضمن توصية مردان به بي توجهي نسبت به خوا ، در سایت فایل پاورپوینت، مجموعهای جامع از پاورپوینتها و مقالات مرتبط با حقوق در فرمت ورد ارائه شده است. این اقدام با هدف تسهیل دسترسی به محتوای آموزشی و پژوهشی برای دانشجویان و پژوهشگران این حوزه انجام گردیده است، که میتواند به ارتقاء سطح علمی و پژوهشی آنان کمک شایانی نماید.
این مقاله به مباحث حقوقی مرتبط میپردازد. جهت دسترسی به اطلاعات تکمیلی در خصوص موضوعات تخصصی حقوقی، لطفاً بر روی لینک زیر کلیک فرمایید.
لطفا توجه کنيد اين مقاله” حقوق زنان در سیره و آموزه های نبوی حقوق اجتماعی و سیاسی در سیره و آموزه های نبوی ” متن حاضر که در اختیار شما قرار دارد، به صورت قابل ویرایش بوده و از نظم و ترتیب لازم در صفحات ورد برخوردار است. بنابراین، این امکان برای شما فراهم است که هر گونه تغییر و ویرایش مورد نیاز را به سادگی انجام دهید.
تعداد صفحات ورد : 34
فرمت فايل : ورد
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.