گروه حسـابـداري
عنـوان كـارآمـوزي
بررسي سيستم حسابداري
(بانك ملي)
تهيه و تنظيم:
استاد كارآموزي:
ش د :
زمستان
مقدمه:
پيشرفت ساليان اخير در زمينه علوم و فنون اين انگيزه را در متفكر و صاحبنظر به وجود آورده است كه او مي بايد و مي تواند از تمام اطلاعات و معلومات موجود در حيطه كار خود در جهت نوآوري استفاده كند تا با استفاده از اين نوآوري در جهت پيشرد آن سازمان و يا محيط اقتصادي كوشش نمايد بي شك رشته حسابداري يكي از اين علوم و فنوني است كه در هر زمان بويژه در سازمانهاي پولي و مالي از اهميت فوق العاده اي برخوردار است هدف از تأسيس اين رشته تربيت نيروي انساني كار آمد و متخصص جهت كمك مديران مؤسسات و شركتهاي خدماتي و توليدي است تا در اين راستا با استفاده از فنون مختلف حسابداري از چگونگي فعاليت شركت يا موسسه در آينده با توجه به صورتهاي مالي از جمله سود و زيان مي باشد. جا دارد از اساتيد محترم اين رشته بخصوص استاد محترم و گرامي جناب آقاي هاشم نژاد سرگروه رشته حسابداري كه هميشه با راهنمائيهاي خود مشوق ما بوده اند تشكر و قدرداني را داريم.
فهرست مطالب صفحه
مقدمه
فصل اول
آشنايي با مكان كارآموزي
بانك مركزي
ساير بانكها در ايران
بانكها پس از انقلاب
فصل دوم
تاريخچه حسابداري
اهميت حسابداري
موضوع حسابداري
تعريف حسابداري
مفاهيم حسابداري
مفروضات حسابداري
اصول حسابداري
اهم فعاليتهاي يك بانك
كد سرفصلهاي نگهداري شده در بانك
ترازآزمايشي
افتتاحيه و اختتاميه
تراز آزمايشي اختتاميه
تراز آزمايشي افتتاحيه
صورت سود و زيان
فصل سوم
نتيجه گيري
فصل اول
آشنايي با مكان كارآموزي
بانك مركزي
ساير بانكها در ايران
بانكها پس از انقلاب
آشنايي با مكان كارآموزي
مكان مورد نظر يك شعبه از بانك هاي ملي واحد ايذه ميباشد. شعبه فلكه پاسداران.
اين مكان يك مؤسسه ي مكان دولتي ميباشد.
شامل سه باجه ميباشد.
باجه اول كه از دو باجه ي ديگر مجزا ميباشد، مربوط به رئيس شعبه ميباشد.
كه نظارت بر كل ليست هاي بانك را برعهده دارد. از جمله وظايف ايشان تهيه و تنظيم مدارك درخواست كنندگان وام هاي متنوع- حسابرسي و تأييد حسابها در پايان در هر روز كاري- برقراري نظم رسيدگي و كنترل فعاليتها و رفت و آمد كاركنان بانكها .
باجه دوم مربوط به معروف (gr.I ) گروه يك مي باشد. فعاليتهاي عمده ي اين باجه رسيدگي حسابهاي جاري حساب چكها دريافت اقساط وام ها قسط وام ازدواج، وام جهيزيه، وام مسكن و غيره ميباشد. كه در زمينه دريافت و پرداخت و يا افزايش و كاهش حساب مشتريان از طريق واريز وجه نقد و يا برداشت از طريق چك ملي مي ورزند. و كار عمده ي اين گروه رسيدگي؛ حسابهاي ذكر شده ميباشد. كه در پايان وقت مانده گيري مي شود و بايد بين حساب صندوق و موجودي وجه نقد تراز برقرار باشد.
باجه ي سوم: معروف به (gr2 ) گروه دوم مي باشد. فعاليت هاي اين گروه در رابطه با حسابهاي قرض الحسنه ي كوتاه مدت و بلند مدت، كه همان واريز و برداشت ميباشد. همچنين ديگر فعاليت اين گروه دريافت فيش هاي آب، برق، تلفن، گاز، ميباشد كه هر كدام از اين عنوانها بانك معين و سر فصل خاص ميباشند، كه توسط مسئول باجه به ازاي مبلغ ذكر شده در فيش از مشتريان دريافت مي گردد كه موجب افزايش صندوق بانك مي شوند.
در پايان وقت كاري توسط مسئول باجه بايد از حسابهاي ذكر شده مانده گيري شود و مانده ي صندوق با وجه نقد نيز بايد تراز شود كه در اين صورت نشانگر تأييد حسابهانند. در پايان وقت اداري فعاليتها و حسابهاي مربوطه به دو باجه بر سيستم مادر وارد شده و اين سيستم كامپيوتري توسط رئيس شعبه بازبيني و بررسي ميشوند كه در اصل همان نتيجه گيري از فعاليتهايي روزانه بانك ميباشد. آخرين كاري كه در يك بانك قرار مي گيرد انتقال گزارش روزمره ي كار به حوزه سرپرستي ميباشد.
اهم فعاليتهاي بانك:
شروع به كار و ادامه فعاليت هر مؤسسه اي مستلزم آن است كه منابع مالي لازم نظير وجه نقد- محل كار- اثاثه و نظاير آن فراهم شود. بخش اعظم منابع مالي مورد استفاده در بانك از سپرده هاي مشتريان تامين مي شود كه در جريان فعاليتهاي شعب كسب مي شود. در مقابل بانكها سپرده هاي جذب شده را براي كسب درآمد بجريان انداخته و با اعطاي
تسهيلات به اين فرآيند دست مي يابند علاوه بر اين فعاليت بانكها در ارائه خدمات شده به بانك وارد شود و در مقابل در ازاء سپرده هاي جذب شده مخارجي نظير سود پرداختي- هزينه هاي پرسنلي- آب برق- نظاير اينها باعث خروج منابع يك بانك گردد.
براي آنكه ورودي و خروجي منابع و مصارف يك بانك را بهتر درك نمائم نياز به مدلهاي زير كه عبارتند از : دارايي – بدهي – سرمايه- درآمد و هزينه داريم. كليه سر فصلهاي كه درك بانك از آنها استفاده مي شود بشرح ذيل مي باشد.
حساب وجه نقد:
بانكها هم مثل هر شركت تجاري ديگر از حسابهاي وجه نقد استفاده مي كند تا تعهدات را با صدور دستورات پرداخت تسويه كننده بانكها براي پرداخت وجوه به سپرده گذاران بانك به اسكناس و سكه نياز دارد.
حساب تمبر مالياتي
در اين حساب مانده آن قسمت از تمبر مالياتي/ دسته چكهاي مشتريان- دسته چكهاي بانكي و يا هرگونه اوراق اجرايي نگهداري مي شود جنبه اماني را در بر نمي گيرد.
حساب جاري نزد بانكها:
بانكها جاري نزد بانكها:
بانكها به دلايل مختلفي در بانكهاي ديگر حساب درند تا وجوهي كه توسط مشتريان از بانكها به بانك ديگري برده مي شود براحتي در همان بانك به حساب آن بانك واريز و اعلاميه آن توسط مشتري به بانك مربوط ارسال گردد.
تسهيلات اعطايي قرض الحسنه:
اين حساب نيز به بخشهاي مختلفي تقسيم مي شود و كليه مبالغ پرداختي در قالب عقد قرض الحسنه را شامل مي شود. مانند( هزينه ازدواج – بيماري درمان- وام دانشجويي)
تسهيلات مضاربه:
پرداخت اين نوع تسهيلات بصورت كوتاه مدت بوده و بصورت يكجا از مشتري دريافت مي شود.
تسهيلات حباله:
پرداخت اين نوع تسهيلات جهت تعمير واحدهاي مسكوني و يا وسائط در غالب عقد حباله پرداخت مي شود.
تسهيلات اعطايي فروش اقساطي:
اين تسهيلات به صورت تبصره اي به بخشهاي دولتي و خصوصي پرداخت مي شود معمولا باز پرداخت آن بصورت ميان مدت ( 12 تا 36 ماهه) مي باشد.
تسهيلات مسكن:
اين تسهيلات جهت خريد مسكن در غالب فروش اقساطي بلند مدت پرداخت این فایل کارآموزی به صورت فایل Word تهیه شده است این سایت به کاربران امکان میدهد تمام پروژهها، گزارشهای کارآموزی و مقالات دیگر را به راحتی دانلود کنند. این امکان برای دانشجویان و پژوهشگران بسیار مفید است زیرا میتوانند به راحتی به منابع مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند و از آنها برای ارائه یا تحقیقات خود استفاده کنند. این سایت به عنوان یک مرجع معتبر و قابل اعتماد برای دسترسی به مطالب علمی و آموزشی شناخته شده است و کاربران میتوانند با اطمینان از اطلاعات موجود در آن استفاده کنند.
لطفا توجه کنيد اين فايل کار آموزي” حسابداري بانك ملي ” که در اختيار شما قرار دارد ، بصورت قابل ويرايش مي باشد و در خود صفحات ورد بدون بهم ريختگي قرار گرفته است.لذا امکان تغيير و ويرايش محتواي اين فايل کارآموزي براي شما فراهم است..
تعداد صفحات ورد : 50
فرمت فايل : وورد
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.