فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه……………………………….. ………………
Cpu ……………………………….. ……………….
Memoory………………………….. ……………..
Mother Board………………….. ………………
Hard disk…………………………… …………….
کارت صدا ………………………………. …………….
کارت گرافيک ………………… ………………………
منبع تغذيه…………………………… …………………
مانيتور………………… ……………………………….
تکنولوژي جديد تر………………………………… ….
شناسايي مشکلات سخت افزار ار طريق بوق…… ….
مقدمه
آيا تا به حال برايتان پيش آمده است كه كار نسبتاً ضروري با سيستم خود داشته باشيد و به محض زدن دكمه Power ببينيد كه دستگاه روشن نمي شود و آيا تا به حال برايتان پيش آمده است كه دستگاهتان با فاصله زماني كوتاهي هنگ كند و يا صدا و يا احياناً دودي از آن خارج شود.
در اين بخش در نظر داريم به بررسي قسمت هاي مختلف رايانه بپردازيم و در آينده به تفصيل در مورد هر يك توضيح دهيم. تا آشنايي جزيي و مؤثري با هر يك از قسمت ها پيدا كنيم و پاره اي از مشكلات رايانه خود را بهتر شناسايي نموده و در صدد رفع آن برآييم.
قسمت هاي اصلي يك رايانه:
CPU- يا پردازنده: اين قطعه به عنوان مغز رايانه ناميده مي شود و مسئوليت كنترل تمام محاسبات، عمليات و قسمت هاي مختلف را بر عهده دارد.
-حافظه: حافظه رايانه براي ذخيره اطلاعات به كار مي رود. حافظه با ريزپردازنده در ارتباط مي باشد، بنابر اين از سرعت بالايي برخوردار است. در رايانه از چندين نوع حافظه استفاده مي شود. (Virtual- Caching- BIOS- ROM- RAM)
– منبع تغذيه يا Power Supply :اين قسمت از رايانه جريان الكتريكي مورد نياز در رايانه را تنظيم نموده و مقدار آن راتأمين مي كند.
-هارديسك: يك حافظه با ظرفيت بالا و دائم مي باشد كه اطلاعات و برنامه ها را دربرمي گيرد.
-برد اصلي يا Mother Board :برد اصلي رايانه است كه تمام قطعات بر روي آن نصب مي شوند. پردازشگر و حافظه به طور مستقيم بر روي برد اصلي نصب خواهند شد. ولي ممكن است بعضي از قطعات به صورت غيرمستقيم به برد وصل شوند. مانند كارت صدا كه مي تواند به صورت يك برد مجزا باشد و از طريق اسلات به برد اصلي متصل است.
-كارت صدا يا Sound Card :كارت صدا سينگال هاي آنالوگ صوتي را به اطلاعات ديجيتال و برعكس تبديل مي كند و آنها را ضبط و پخش مي كند.
-كارت گرافيكي يا :Graphic Cards اطلاعات را به گونه اي تبديل مي كند كه قابل نمايش بر روي مانيتور باشد.
-كنترل كننده Integrated Drive Electronics (IDE) :اين قطعه اينترفيس اوليه براي CD ROM، فلاپي ديسك و هارد مي باشد.
– اينترفيس :(SCSI) Small Computer براي اضافه نمودن دستگاه هاي اضافي مانند هارد و اسكنر مي باشد.
– گذرگاه Interconnect PeriPheral Component (PCI) :اين قطعه رايج ترين شيوه جهت اتصال يك عنصر ديگر به رايانه است كارت هاي PCI از طريق اسلات ها به برد اصلي متصل است.
– پورت Accelerated Graphics Port (AGP) :اين قطعه براي اتصال سرعت بالا از كارت گرافيكي به رايانه است.
ورودي ها و خروجي ها
– مانيتور Monitor)): جهت نمايش اطلاعات رايانه به كار مي رود. نمايش تصاوير از تركيب سه رنگ قرمز، سبز و آبي بوجود مي آيد.
– صفحه كليد Key Board) ):براي ورود اطلاعات به كار مي رود.
– ماوس Mouse)) :بهترين وسيله جهت نشان دادن و انتخاب نمودن گزينه ها و ايجاد ارتباط كاربر با رايانه مي باشد.
-اسپيكرها: جهت پخش صدا به كار مي روند.
– ابزارهاي قابل حمل جهت ذخيره سازي Removable Storage) :(با استفاده از اين ابزارها مي توان اطلاعات را به رايانه اضافه نمود و يا آنها را ذخيره كرده و به محل ديگر برد.
Flash Memory- يكنوع حافظه است (EEPROM) كه امكان ذخيره سازي دائم را به وجود مي آورد. مانند كارت هاي PCMCIA كه داراي سرعت بالايي مي باشند.
– فلاپي ديسك Floppy Disk)) جهت ذخيره اطلاعات بكار مي رود و حجم آن ۴۴/۱ مگابايت است.
CD- ROM- ديسك هاي فشرده رايج هستند كه حجم آنها از ۶۵۰ مگا بايت به بالاست و براي ذخيره و جابه جايي اطلاعات مي باشد.
(Digital Versatile Disc) DVD- ROM- اين نوع رسانه مانند CD مي باشد كه با اين تفاوت كه داراي حجم بسيار بالا و كيفيت فوق العاده باشد.
نكته: البته رسانه هاي ديگري نيز مانند Optical Drive، ديسك هاي بزرگ معروف به درايوB و Tape Backup و ساير موارد نيز وجود داشته اند كه در حال حاضر با آمدن CD و DVD و رسانه اي بسيار حرفه اي تر غير قابل استفاده شده اند.
انواع پورت ها
– موازي Parallel) ):اين نوع اتصال عموماً براي چاپگرها به كار مي رود.
– سريال Seriall)): اين نوع پورت هاي جهت اتصال دستگاه هايي مانند مودم خارج يه كار مي رود.
– پورت :(Universal Serial BUS) USB اين نوع اتصال نيز براي اتصال دستگاههاي مانند اسكنر و يا دوربين هاي ديجيتالي و يا وب ا ستفاده مي شود.
اتصالات مربوط به شبكه و اينترنت
– مودم هاي كابلي Modem Cable) ):براي ارتباط با اينترنت از طريق سيستم تلويزيون به كار مي رود.
– مودم هاي:(vdsl) Very high bit-rate DSL در اين نوع ارتباط از فيبر نوري استفاده مي شود.
-مودم هاي :(DSL) Digital Subscriber Line يك نوع ارتباط با سرعت بالا از طريق خطوط تلفن برقرار مي شود.
CPU (ميکروپروسسور)
پردازنده يا واحد پردازنده مرکزي (CPU) اصلي ترين بخش کامپيوتر است . اين قطعه وظايف مهمي از قبيل عملکرد هاي رياضي ، منطقي ، مقايسه اي و محاسبه هاي مربوط به آدرس دهي در کامپيوتر را به عهده دارد . CPU مهم ترين تراشه بر روي برد اصلي هر کامپيوتر مي باشد و آن مديريت کليه مراحل پردازش داده ها را به عهده دارد . اين قطعه به صورت مستقيم و يا غير مسقيم ساير قطعات روي برد اصلي و ساير قسمتهاي کامپيوتر را نظارت و مقداردهي مي کند . پردازنده ها هر چند داراي ابعاد فيزيکي بسيار کوچکي هستند ولي از ابتدايي ترين آنها که از 29000 ترانزيستور تا انواع پيشرفته آنها که 7/5 ميليون ترانزيستور مي باشد ، ابعاد فيزيکي آنها بسيار محدود و در حد 2 تا 3 اينچ مربع مي باشند .
مشخصه با اهميت ريز پردازنده ها عبارتند از :
× . سرعت .
× . پهناي گذرگاه داده .
× . پهناي گذرگاه آدرس .
× . ماکزيمم حافظه .
علاوه بر اين مشخصه ها تعداد ترانزيستور با کار گرفته شده ، cache داخلي ، پهناي پالس ، اندازه رجيستر هاي داخلي در پردازنده ها از اهميت ويژه اي برخوردار هستند . همه پردازنده ها سه عمل اساسي را انجام مي دهند :
× . انتقال اطلاعات
× . حساب و منطق
× . تصميم گيري
مشخصات فني پردازنده ها
پردازنده ها به عنوان يکي از اصلي ترين عناصر در يک کامپيوتر به صورت يک تراشه به شکل مربع روي برد اصلي قرار مي گيرد . معمولا هر پردازنده داراي خصوصيات ويژه اي است که توسط تعدادي حروف و ارقام که بر روي هر کدام از آن ها چاپ شده ، مشخص مي شوند . اين اطلاعات شامل موارد زير مي باشد :
– نام شرکت سازنده .
– نسل پردازنده .
– مدل و نوع پردازنده .
– سرعت پردازنده (MHZ ) .
– ولتاژ مورد نياز پردازنده .
– شماره سريال پردازنده .
در ادامه به توضيح برخي از اين مشخصه ها مي پردازيم :
نام شرکت سازنده پردازنده
پردازنده ها توسط شرکت هاي مختلفي ساخته و ارائه شده اند. شرکت هاي مشهور سازنده پردازنده عبارتند از :
• Intel
– IBM
– AMD
– Syrex
– Motorola
– IDT
– NIC
– IIT
گاهي بر روي پردازنده ها نام شرکت سازنده به صورت کامل و گاهي به صورت علائم اختصاري مخصوص شرکت مشخص مي شود . مثلا براي محصولات شرکت از AMD براي مشخص کردن نام پردازنده عبارت ADVANCED شرکتهاي MICRO DEVICES که کلمه AMD از آن گرفته شده چاپ مي شود .
• نسل پردازنده
– پردازنده ها بسته به تنوع در مدل و عملکرد آن ها داراي مدل هاي مختلفي مي باشند . معمولا هر گاه يک تغيير اساسي در ساختار يا پردازنده به وجود آمده است نسل جديدي براي آن نام گذاري شده اس این فایل کارآموزی به صورت فایل Word تهیه شده است این سایت به کاربران امکان میدهد تمام پروژهها، گزارشهای کارآموزی و مقالات دیگر را به راحتی دانلود کنند. این امکان برای دانشجویان و پژوهشگران بسیار مفید است زیرا میتوانند به راحتی به منابع مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند و از آنها برای ارائه یا تحقیقات خود استفاده کنند. این سایت به عنوان یک مرجع معتبر و قابل اعتماد برای دسترسی به مطالب علمی و آموزشی شناخته شده است و کاربران میتوانند با اطمینان از اطلاعات موجود در آن استفاده کنند.
لطفا توجه کنيد اين فايل کار آموزي” سخت افزار ” که در اختيار شما قرار دارد ، بصورت قابل ويرايش مي باشد و در خود صفحات ورد بدون بهم ريختگي قرار گرفته است.لذا امکان تغيير و ويرايش محتواي اين فايل کارآموزي براي شما فراهم است..
تعداد صفحات ورد : 69
فرمت فايل : وورد
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.