بسم الله الرحمن الرحیم
گزارش کار آموزی
( )
واحد تهران مرکزی
دانشکده فنی گروه کامپیوتر
مکان:شرکت بازرگانی شهبازی
موضوع:شبکه و نگهداری از سخت افزار سیستم
استاد کارآموزی:جناب آقای رفیع علامه
تهیه کننده:زهرا پیروی سرشکه
ترم تابستان۱۳۸۹
با تشکر اززحمات بی دریغ استاد گرامی ام جناب آقای رفیع علامه که بنده را در ارائه این مجموعه بسیار یاری کردند.
فصل اول
آشنایی با مکان کارآموزی
شركت بازرگانی شهبازی , یک شرکت واردات و صادرات است که در زمینه تجهیزات پزشکی فعالیت دارد.نظر به اینکه این شرکت دارای سیستم یکپارچه حسابداری و انبارداری در فیلدهای مختلف فروش میباشد، لذا لزوم وجود شبکه داخلی و نگهداری ازسیستمها کاملا مشهوداست . اینجانب دراین دوره سعی کردم به آموختن مفاهیم شبکه واصول کلی نگهداری و ارتقاء سیستم ها بپردازم.گرچه اذعان دارم که دراین فرصت محدود دو ماهه نتوانستم مطالبي بيش ازاين فر اگيرم ودر همين حد هم دچارايرادها و نقايصي ميباشم.
لذا اميدوارم با مطالعه اين گزارش توسط شما استاد بزرگوار و تذكر كاستي هاي آن بتوانم اندوختني هاي خودرادر اين مدت تكميل كرده و در آينده از آن بهره مند شوم.
فصل دوم
شبکه های کامپیوتری
مونتاژ سیستم ها
چکيده
امروزه استفاده از کامپیوتر در کلیه امور امری رایج و گستده است و کلیه رشته ها به نحوی با کامپیوتر سر و کار دارند.بدیهی است برای استفاده بهتر از این تکنولوژی نیازمند کسب اطلاعات در باره عملکرد،تعمیر،نگهداری سخت افزار های موجود در سیستم امری ضروری بنظر میرسد. از سویی دیگر با وجود گستردکی ارتباطات لزوم وجود شبکه های کامپیوتری که در چندین سال اخیر رشد فراوانی کرده اند نیز به چشم میخورد. هر شبکه کامپیوتری باید با توجه به شرایط وسیاست های هر سازمان ، طراحی وپیاده سازی گردد. در واقع شبکه های کامپیوتری زیر ساخت های لازم را برای به اشتراک گذاشتن منابع در سازمان فراهم می آورند؛ اگراین زیر ساختها به درستی طراحی نشوند، در زمان استفاده از شبکه مشکلات متفاوتی پیش آمده و باید هزینه های زیادی به منظور نگهداری شبکه وتطبیق آن با خواسته های مورد نظر صرف شود.
در زمان طراحی یک شبکه سوالات متعددی مطرح می شود:
• برای طراحی یک شبکه باید از کجا شروع کرد؟
• چه پارامترهایی را باید در نظر گرفت ؟
• هدف از برپاسازی شبکه چیست ؟
• انتظار کاربران از شبکه چیست ؟
• آیا شبکه موجود ارتقاء می باید ویا یک شبکه از ابتدا طراحی می شود؟
• چه سرویس ها و خدماتی برروی شبکه ارائه خواهد شد؟
بطور کلی قبل از طراحی فیزیکی یک شبکه کامپیوتری ، ابتدا باید خواسته ها شناسایی وتحلیل شوند، مثلا در یک کتابخانه چرا قصد ایجاد یک شبکه را داریم واین شبکه باید چه سرویس ها وخدماتی را ارائه نماید؛ برای تامین سرویس ها وخدمات مورد نظر اکثریت کاربران ، چه اقداماتی باید انجام داد ؛ مسائلی چون پروتکل مورد نظر برای استفاده از شبکه ، سرعت شبکه واز همه مهمتر مسائل امنیتی شبکه ، هریک از اینها باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد. سعی شده است پس از ارائه تعاریف اولیه ، مطالبی پیرامون کاربرد های عملی آن نیز ارائه شود تا در تصمیم گیری بهتر یاری کند.
شبکه کامپیوتری واجزای آن
اساسا یک شبکه کامپیوتری شامل دو یا بیش از دو کامپیوتر وابزارهای جانبی مثل چاپگرها، اسکنرها ومانند اینها هستند که بطور مستقیم بمنظور استفاده مشترک از سخت افزار ونرم افزار، منابع اطلاعاتی ابزارهای متصل ایجاده شده است توجه داشته باشید که به تمامی تجهیزات سخت افزاری ونرم افزاری موجود در شبکه منبع (Source) گویند.
در این تشریک مساعی با توجه به نوع پیکربندی کامپیوتر ، هر کامپیوتر کاربر می تواند در آن واحد منابع خود را اعم از ابزارها وداده ها با کامپیوترهای دیگر همزمان بهره ببرد.
دلایل استفاده از شبکه را می توان موارد ذیل عنوان کرد :
۱ – استفاده مشترک از منابع :
استفاده مشترک از یک منبع اطلاعاتی یا امکانات جانبی رایانه ، بدون توجه به محل جغرافیایی هریک از منابع را استفاده از منابع مشترک گویند.
۲ – کاهش هزینه :
متمرکز نمودن منابع واستفاده مشترک از آنها وپرهیز از پخش آنها در واحدهای مختلف واستفاده اختصاصی هر کاربر در یک سازمان کاهش هزینه را در پی خواهد داشت .
۳ – قابلیت اطمینان :
این ویژگی در شبکه ها بوجود سرویس دهنده های پشتیبان در شبکه اشاره می کند ، یعنی به این معنا که می توان از منابع گوناگون اطلاعاتی وسیستم ها در شبکه نسخه های دوم وپشتیبان تهیه کرد ودر صورت عدم دسترسی به یک از منابع اطلاعاتی در شبکه ” بعلت از کارافتادن سیستم ” از نسخه های پشتیبان استفاده کرد. پشتیبان از سرویس دهنده ها در شبکه کارآیی،، فعالیت وآمادگی دایمی سیستم را افزایش می دهد.
۴ – کاهش زمان :
یکی دیگر از اهداف ایجاد شبکه های رایانه ای ، ایجاد ارتباط قوی بین کاربران از راه دور است ؛ یعنی بدون محدودیت جغرافیایی تبادل اطلاعات وجود داشته باشد. به این ترتیب زمان تبادل اطلاعات و استفاده از منابع خود بخود کاهش می یابد.
۵ – قابلیت توسعه :
یک شبکه محلی می تواند بدون تغییر در ساختار سیستم توسعه یابد وتبدیل به یک شبکه بزرگتر شود. در اینجا هزینه توسعه سیستم هزینه امکانات وتجهیزات مورد نیاز برای گسترش شبکه مد نظر است.
۶ – ارتباطات:
کاربران می توانند از طریق نوآوریهای موجود مانند پست الکترونیکی ویا دیگر سیستم های اطلاع رسانی پیغام هایشان را مبادله کنند ؛ حتی امکان انتقال فایل نیز وجود دارد”.
در طراحی شبکه مواردی که قبل از راه اندازی شبکه باید مد نظر قرار دهید شامل موارد ذیل هستند:
۱ – اندازه سازمان
۲ – سطح امنیت
۳ – نوع فعالیت
۴ – سطح مدیریت
۵ – مقدار ترافیک
۶ – بودجه
هرگاه شما کامپیوتری را به شبکه اضافه می کنید ، این کامپیوتر به یک ایستگاه کاری یا گره تبدیل ” Node”می شود.
یک ایستگاه کاری”Work Stations ” ؛ کامپیوتری است که به شبکه الصاق شده است و در واقع اصطلاح ایستگاه کاری روش دیگری است برای اینکه بگوییم یک کامپیوتر متصل به شبکه است. یک گره چگونگی و ارتباط شبکه یا ایستگاه کاری ویا هر نوع ابزار دیگری است که به شبکه متصل است وبطور ساده تر هر چه را که به شبکه متصل والحاق شده است یک گره گویند”.
برای شبکه جایگاه وآدرس یک ایستگاه کاری مترادف با هویت گره اش است.
هر شبکه اساسا از سه بخش ذیل تشکیل می شود :
• ابزارهایی که به پیکربندی اصلی شبکه متصل می شوند بعنوان مثال : کامپیوتر ها ، چاپگرها، هاب ها ” Hubs ”
• سیم ها ، کابل ها وسایر رسانه هایی که برای اتصال ابزارهای شبکه استفاده می شوند
• سازگار کننده ها” Adaptor” : که بعنوان اتصال کابل ها به کامپیوتر هستند . اهمیت آنها در این است که بدون وجود آنها شبکه تنها شامل چند کامپیوتر بدون ارتباط موازی است که قادر به سهیم شدن منابع یکدیگر نیستند . عملکرد سازگارکننده در این است که به دریافت وترجمه سیگنال ها ی درون داد از شبکه از جانب یک ایستگاه کاری وترجمه وارسال برون داد به کل شبکه می پردازد.
اجزاء شبکه :
اجزا اصلی یک شبکه کامپیوتری عبارتند از :
1 – کارت شبکه : ” NIC- Network Interface Card” :
برای استفاده از شبکه وبرقراری ارتباط بین کامپیوتر ها از کارت شبکه ای استفاده می شود که در داخل یکی از شیارهای برد اصلی کامپیوتر های شبکه ” اعم از سرویس دهنده وگیرنده ” بصورت سخت افزاری وبرای کنترل ارسال ودریافت داده نصب می گرددقرار ميگيرد و وسيلهاي است كه بين كامپيوتر و شبكهاي كه كامپيوتر جزئي از آن است، اتصال برقرار مينمايد. هر كامپيوتر در شبكه ميبايست يك كارت شبكه داشته باشد كه به باس گسترش سيستم(System’s Expansion Bus) اتصال مييابد و براي رسانه شبكه (كابل شبكه) به عنوان يك واسطه عمل ميكند. در برخي كامپيوترها، كارت شبكه با مادربورد يكي شده است، اما در بيشتر مواقع شكل يك كارت گسترش (Expansion Card) را به خود ميگيرد كه يا به ISA سيستم ((Industry Standard Architecture که مجموعه مشخصاتي براي طراحي باسها كه امكان ميدهد قطعات بصورت كارت به شيارهاي گسترش استاندارد كامپيوترهاي شخصي آيبيام و سازگار با آنها افزوده شوند ، متصل میگردد و يا به PCI سیستم ( Interconnect (Peripheral Component که مجموعه مشخصاتي است كه توسط شركت اينتل ارائه شده و سيستم باس محلي را تعريف ميكند كه امكان نصب حداكثر ۱۰ كارت گسترش سازگار با PCI را فراهم ميكند ، متصل ميگردد.
كارت شبكه به همراه نرمافزار راه اندازي (device driver) آن، مسئول اكثر كاركردهاي لايه data-link و لايه فيزيكي ميباشد. كارتهاي شبكه، بسته به نوع كابلي كه این فایل کارآموزی به صورت فایل Word تهیه شده است این سایت به کاربران امکان میدهد تمام پروژهها، گزارشهای کارآموزی و مقالات دیگر را به راحتی دانلود کنند. این امکان برای دانشجویان و پژوهشگران بسیار مفید است زیرا میتوانند به راحتی به منابع مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند و از آنها برای ارائه یا تحقیقات خود استفاده کنند. این سایت به عنوان یک مرجع معتبر و قابل اعتماد برای دسترسی به مطالب علمی و آموزشی شناخته شده است و کاربران میتوانند با اطمینان از اطلاعات موجود در آن استفاده کنند.
لطفا توجه کنيد اين فايل کار آموزي” شبکه و نگهداری از سخت افزار سیستم ” که در اختيار شما قرار دارد ، بصورت قابل ويرايش مي باشد و در خود صفحات ورد بدون بهم ريختگي قرار گرفته است.لذا امکان تغيير و ويرايش محتواي اين فايل کارآموزي براي شما فراهم است..
تعداد صفحات ورد : 66
فرمت فايل : وورد
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.