دانشگاه علمي – کاربردي
موضوع پروژه :
طرز دوخت و برش لباس عروس و نامزدي
محل کار آموزي :
بلاتر از سه راه جمهوري پاساژ آزاد
فهرست مطالب
مقدمه : 1
الگو : 2
برش : 4
طرز پهن کردن الگوي روي پاچه ( عکس ) 5
چرخکاري و انواع آن و ( عکس ) 6
اتو کردن : 9
اورزدن : 10
اتو کردن کلي لباس : 11
طرز اتو کاري کلي : ( عکس ) 12
دوخت ژيپون : 13
طرز برش و دوخت تور سر : 14
تزئينات و روش هاي آن : 15
تشکر از استاد راهنما و مديريت محترم مزون طناز 19
مقدمه :
در پايان دوره کارداني دوره اي با نام کار آموزي وجود دارد در اين دوره هر کار آموز بايد 240 ساعت را در مکاني که مربوط به رشته تحصيلي خود مي باشد بگذارند اين 240 ساعت با برنامه ريزي تعيين شده از طرف خود کار آموز در هر زمينه اي مي تواند باشد در اين مجموعه من ( زهره سلماني اشگفتگي ) تمام تلاش خود را به کار گرفتم تا اين زمان را باري بالا بردن سطح اطلاعات خود در زمينه لباس عروس و لباس نامزدي ملي کنم .
الگو :
اکثر مزون ها و توليديها از يک الگو به نام الگوي مادر براي سفارشات خود استفاده مي کنند در مزون طناز نيز الگويي به نام الگوي مادر وجود دارد که سفارشات خود را از روي آن الگو برش مي زنند البته الگوي اين مزون توسط خود رئيس مزون يعني خانم حبيبي کشيده شده يعني از الگوي متريک ، گر لاوين و مولرو ايتاليايي استفاده کرده است مثلا :
• اندازه قد و دور حلقه را از الگوي ايتاليايي استفاده کرده
• اندازه دور سينه و اندازه سينه را ازالگوي مولر استفاده کرده
• بقيه اندازه ها و قسمت ها را از الگوي متريک استفاده کرده
• ولي برش کار اين مزون از روش مولر استفاده مي کرد
در مزون ها و توليدي ها و قسمت زيادي صرف آماده کردن الگو نمي شود الگويي که از قبل تهيه و امتحان شده است و از آن استفاده مي شود و تغييراتي از جمله مدهاي يقه – آستين و پايين دامن چه دنباله دار و چه بدون دنباله را روي پارچه انجام مي دهند .
بنا براين براي هر مدل يک الگو آماده نمي شود که اين کار خود در سرعت کار و صرفه جويي در زمان موثر است .
در صورتي که در مزون هاي تکه دوزي براي الگو وقت بسيار زيادي را صرف مي کنند به اين خاطر که قسمت اصلي و مهم کار در دوخت و دوز الگو است .
به صورت کلي بيشترين در آمد اين گونه مزونها با سفارشات از شهرستان مي باشد که همه لباس ها همه ي سايز 38 بودند که طرز برش اين لباس به صورتي طراحي شده که براي سازهاي بزرگ هم مناسب است .
البته سفارشهاي شخصي هر فرد با دادن مدل و اندازه لباس عروسي دلخواه خود را مي دهد که اصطلاحا به آن تکه دوزي گويند .
برش :
ابتدا ساتن يا پارچه مورد نظر همراه با آستري تا مي شود و الگوي ما روي آن قرار مي گيرد که تشکيل شده از پيش ، پهلوي پيش و پشت و پهلوي پشت و پهلوي پشت که البته وجود اين پرسش ها بستگي به مدل لباس دارد که اکثرا از برش هاي پرنسي که از حلقه آستين طراحي مي شود مي باشد براي دامن هايي که داراي دنباله هستند ؟ قد قسمت پشت الگو به مقدار لازم يعني 50 سانت اضافه مي شود .
در قسمت پهلوي لباس به اندازه 5 سانتي متر براي سايز بندي اضافه درز گذاشته شود .
اين مرحله لباس بصورت خام بوده و براي هر مدل يقه مورد نياز طراحي مي شود .
چند دست لباسي که طرحهاي مشابه به هم داشته باشند همزمان بوسيله قيچي برقي برش مي زنند و تنها علامتي که روي پارچه مي زنند قسمت کمر و باسن است .
طرز پمن کردن الگو و برش ( عکس روش برش )
چرخکاري :
چرخکاري خود از چند مرحله تشکيل شده است .
1- چرخ کاري اکسترو ساتن ( قسمت يقه ي آستر به ساتن البته بجز مدلهايي که دکلته هستند .
2- وصل آستر و ساتن پشت بهم و همچنين جلو
3- سايز کردن لباس
4- دوخت نهايي که شامل وصل کردن پشت و جلوي لباس به يکديگر است
1- چرخ کاري آستر و ساتن
در اين قسمت تکه هاي آستر را به هم وصل کرده در قسمت پشت براي جاي زيپ 5 سانتي متر جا گذاشته و يقه قسمت وسط پشت را مي دوزيم براي تمام درزها 1 سانتي متر از پايه چرخ جا مي گذاريم و بايد دقت کرد که درزها صاف چرخکاري شود ( مخصوصا در قسمت هلال سينه )
براي دوخت ساتن هم ابتدا پهلوها به هم وصل مي شود و مانند اکثر در قسمت پشت اضافه درز براي زيپ مي گذاريم البته روش اين مزون به اين صورت است .
2- وصل کردن آستر و ساتن پشت به هم :
در قسمت پشت ابتدا آستر را به پشت روي ساتن قرار مي دهند و اگر لباس حلقه اي باشد سر شانه و حلقه آستين به صورت نيش نجيه چرخ مي کنند که اصطلاحا به اين کار خلعتي گويند .
در قسمت پشت جاي زيپ باز مي ماند از رو چرخ مي شود براي قسمت جلو نيز دقيقا همانطور که در پشت عمل کرديم انجام مي دهيم بعد از اينکه آستر را برگردانيم و نيش نجيه سازيم ساتن و آستر را سايز بندي کرده و هر کدام از پهلوها را جداگانه چرخ مي کنيم .
در لباس هاي آستين دار در آخرين مرحله پهلو ها به هم دوخته شدند آستين هايي را که از قبل آماده کرده اند به حلقه هاي آستين وصل کرده در اين مزون براي آستين ها آستر قرار نمي دهند .
3- سايز کردن :
دراين مرحله براي لباس هايي که سفارش کلي به مغازه داده مي شد از اندازه هاي فرد مورد نظر استفاده مي کردند . يعني دور کمر . دور سينه و ارتفاع سر شانه تا کمر در قسمت پهلو ها علامت مي زدند .
4- دوخت نهايي ( وصل کردن پشت و جلوي لباس به يکديگر ) :
در دوخت نهايي قسمت پشت و جلوي لباس راه آستر آنها وصل شده و علامتها براي سايز مورد نظر مشخص شده است بهم وصل مي کنيم در اين مرحله قسمت هاي علامت گذاري شده بايد کاملا روي هم قرا بگيرند . چون در غير اين صورت لباس در تن شخص مورد نظر به خوبي قرار نمي گيرد .
براي وصل کردن قسمت پشت و جلو تا کمر از علامت هاي زده شده استفاده مي شود و از کمر به پايين کم کم درزها را کم مي کنيم و کم کم آن را به يک پايه چرخ مي رسايم و تا لبه دامن ادامه مي دهيم .
اتو کردن :
در خياطي يکي از مسائل بسيار مهم اتو کشي است بايد اين مطلب را بدانيم که تا يک لباس اتوي خوبي نداشته باشد هيچ جلوه و زيبايي ندارد نه مدل به خوبي نمايان ميشود و نه تميزي کار آشکار مي شود . بنا براين بايد به اتو اهميت زيادي داده شود هنگامي که برشها را وصل مي کنيم قبل از هر کاري بايد برشها را اتو بزنيم و هر درزي که دوخته مي شود بهتر است که همان موقع اتو شود . زيرا بعد از اتمام کار ديگر نه درزها به خوبي باز مي شوند و به مي توان اتو کاري خوبي انجام داد .
اور زدن :
چرخ اور به ما کمک مي کند که از ريش ريش شدن پارچه جلوگيري شود و همچنين باعث مي شود داخل کار ما تميز و شکيل تر به نظر آيد . درزهاي پهلو به صورت جداگانه لبه دامن جدا ، لبه آستر و سر شانه اور زده ميشودلبه دامن لباس را بعد از اور زدن حدودا CM 1 تا زده و به صورت نيش پايين لباس را چرخ کاري مي کنند .
اتو کردن کلي لباس
بعد از اين که لباس تمام شد اتو ميشود که اين اتو بايد کاملا درزهاي پهلو را صاف کند چروکهاي لباس از بين ببرد و لبه دامن نيز صاف شود .
طرز اتو کاري کلي ( عکس )
دوخت ژيپون :
در لباس هاي عروس براي پف ايستادن و نشان دادن فرم دامن از ژيپون در زير آن اسفتاده مي شود ژيپون از جنس تور است و به صورت چهار ترک بريده ميشود هر يک از ترکها را به وسيله چرخ اور به هم وصل مي کنيم بعد از اين کار دامني داريم به صورت چهار ترک که پايين آن را اور مي زنيم سپس به اندازه CM 5 از پايين را تو گذاشته از وسط چرخ کاري مي کنيم براي رد کردن فنر بعد بالاي ان يعني قسمت کمر را کش 5 سانتي ميدوزيم .
تور سر :
مي توان مدل هاي مختلفي با توجه به سليقه عروس داشته باشد تور سر کوتاه ، بلند ، متوسط و تور دنباله دار براي تور سر ابتدا 5/1 CM پارچه بريده آن را به صورت مثلث تا زده مانند دامن کلوش به صورت گرد مي بريم اگر بخواهيم تور سر پر چين تر باشد مي توان از عرض پارچه استفاده کنيم اگر بخواهيم تور سر دو طبقه باشد تور رويي را با فاصله CM 10 از تور زيري قرار مي دهيم .
براي تور سرهاي پر چين CM 4 پارچه برش مي خورد که مانند تورهاي معمولي مثلثي تا مي شود و به صورت گرد برش مي زنيم تا در اين حالت 20-15 تور سر چين مي خورد که باز بستگي ه نظر خود شخص دارد . براي تزئين سر از قيلان ، گيپور ، سنگ و مليله و … غيره استفاده مي شود .
تزئينات :
تزئين لباس بسيار اهميت دارد گاهي اوقات ما لباس را مي بينيم که فقط از طريق تزئيناتش توجه ما را به خود جلب مي کند بنا براين بايد به تزئينات لباس توجه بيشتري کرد پي به راحتي معلوم مي شود که اين امر در يک لباس عروش که بيشتر جلوه آناین فایل کارآموزی به صورت فایل Word تهیه شده است این سایت به کاربران امکان میدهد تمام پروژهها، گزارشهای کارآموزی و مقالات دیگر را به راحتی دانلود کنند. این امکان برای دانشجویان و پژوهشگران بسیار مفید است زیرا میتوانند به راحتی به منابع مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند و از آنها برای ارائه یا تحقیقات خود استفاده کنند. این سایت به عنوان یک مرجع معتبر و قابل اعتماد برای دسترسی به مطالب علمی و آموزشی شناخته شده است و کاربران میتوانند با اطمینان از اطلاعات موجود در آن استفاده کنند.
لطفا توجه کنيد اين فايل کار آموزي” طرز دوخت و برش لباس عروس ” که در اختيار شما قرار دارد ، بصورت قابل ويرايش مي باشد و در خود صفحات ورد بدون بهم ريختگي قرار گرفته است.لذا امکان تغيير و ويرايش محتواي اين فايل کارآموزي براي شما فراهم است..
تعداد صفحات ورد : 18
فرمت فايل : وورد
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.