گزارش كارآموزي
رشته :حسابداري
موضوع:
بررسي سيستم حسابداري اداره آموزش و پرورش
مكان كارآموزي:
امور مالی آموزش و پرورش منطقه ايذه
استاد راهنما:
جناب آقای فرامرز مقصودی
تهيه كننده:
زينب آورند
تابستان 1390
به نام خدا
نيكوكاران كساني هستند كه طعام خود را با تمام علاقه اي كه به آن دارند بر مسكين و يتيم و اسيـر انفـاق مي نمايند و مي گويند ما به خاطر رضاي خدا شما را غذا مي دهيم و از شما تشكر و پاداش نمي خواهيم.
( سوره دهر، آيات 8 و9)
تقدير و تشكر:
اكنون كه در آستانه دانش آموختگي قرار داريم، آن يگانه عالم هستي را، كه بر ما لطف مرحمت نمود كه عمر خويش را صرف تحصيل و علم و دانش گردانيم، هزاران هزار بار حمد و سپاس باد.
در اينجا بر خود مي دانم كه از استاد عزيز جناب آقای فرامرز مقصودی كه همچون معلمي دلسوز مشوق و راهنماي من بودند كمال تشكر و قدرداني را داشته باشم اميد است كه ان شاء الله در پرتو الطاف خداوند و راهنمايي هاي ايشان اين پروژه را به مرحله عمل برسانم.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
به نام خدا
تقدير و تشكر
مقدمه 6
فصل اول – آشنايي با محل كارآموزي 7
اهداف ، وظايف و نوع خدمات آموزش و پرورش 8
چارت سازماني 10
فصل دوم- تعريف حسابداري 11
اصول حسابداري 12
اصول محدود كننده 13
سيستم حسابداري آموزش و پرورش 14
ثبت و بستن حسابها 15
درباره ثبت سيستم حسابداري 16
سند حسابداري و تراز آزمايشي چهار ستوني 17
سند هزينه رسمي 19
ليست پرداخت سرانه 20
فصل سوم – سيستم حقوق و دستمزد 21
ليست حقوق و دستمزد حكم كارگزيني 22
چرخه ي عملياتي حقوق و دستمزد 23
حقوق مشمول كسر حق بيمه تامين اجتماعي 25
فصل چهارم – نتيجه گيري و پيشنهادات 37
نتيجه گيري و پيشنهادات 38
مقدمه :
در فرآيند آموزش و پرورش حسابداري، سياستگذاري و انتخاب رويه هاي حسابداري، بررسي تاريخچه حسابداري از اهميت زيادي برخوردار است. اين تاريخچه باعث مي شود تا بتوان « زمان حال را درك كرد، به شيوه بهتري، پيش بيني نمود و آينده را مهار كرد» تاريخچه حسابداري را مي توان از طريق مرتبط ساختن بخش هاي ، مختلفي از تاريخ حسابداري به شيوه اي خاص، غير تحليلي بيان نمود و مي توان اين كار را (با شرح تئوري هاي دانش ، كارهاي منحصر به فرد افراد، سيستم هاي ارزشي و انتقاد از كارهاي آنها انجام داد.
يا اينكه از طريق توزيع مقاله هاي تاريخي آنها را تفسير نمود. تعريف مناسبي از تاريخچه حسابداري برين شرح است.
تاريخچه حسابداري يعني مطالعه سير تكاملي ، عقايد حسابداري، رويه ها و نهادهايي كه با واكنش نشان دادن به تغييرات محيطي و نيازهاي اجتماعي به وجود آمده اند.
همچنين در اين تاريخچه به اثر اين سير تكاملي، بر محيط مربوط توجه مي شود. از ديدگاه شيوه اجرائي حسابداري، با مطالعه تاريخچه حسابداري و از مجراي مقايسه روشهاي مورد استفاده گذشته مي توان رويه هاي، كنوني را به شيوه ي بهتري مورد ارزيابي و قضاوت قرار دهد.
فصل اول
آشنايي با محل كار آموزي
آشنايي كلّي به محيط كارآموزي( وزارت آموزش و پرورش):
اهداف، وظايف و نوع خدمات آموزش و پرورش:
فيليپ كومبز در كتاب بحران جهاني تعليم و تربيت يادآور مي شود اگر قرار است تحولي در عرصه تعليم و تربيت به وقوع بپيوندد اين تحول و دگرگوني بايد از مديريت آموزش و پرورش آغاز شود. اهداف هر سازمان با ديگر سازمانها متفاوت است. اهداف هر سازمان بستگي به ارتباط مستقيم با نظر و خواسته بنيانگذاران و نوع خدمتي كه مي خواهد به ارباب رجوع بدهد دارد به همين دليل اهداف سازمانهاي آموزشي تابع شرايط سياسي و اجتماعي و فرهنگي و مذهبي خاص جامعه اي است كه آن سازمانها براي خدمت بر افراد جامعه تاسيس شدهاند. با توجه به اينكه جامعه آموزش و پرورش مولد، پويا و تلاشگر است و شرايط تاريخي، فرهنگي و اجتماعي و اقتصادي ، علمي ، تكنولوژي هر جامعه را آموزش و پرورش بنيان مي نهد. اهداف و وظايف آموزش و پرورش كه به اختصار برشمرده مي شوند:
1- كيفيت دادن به مسائل آموزش.
2- اشاعه فرهنگ آموزشي.
3- ارائه طرحها و برنامه ها.
4- روشهاي مناسب ترويج آموزش و تدوين الگوهاي مناسب.
5- آشنا ساختن با فرهنگهاي مختلف.
6- رسيدن به اهداف كلّي تعليم و تربيت.
7- ايجاد سياستهاي جديد تربيتي.
8- غني ساختن فرهنگ فردي و اجتماعي.
9- تعيين هدفها.
10- اصول و مباني آموزشي و مقررات مدارس.
11- تحقيق در محتواي آموزشي و ساختار مدارس براي هماهنگي با عصر ارتباطات و اطلاعات.
12- كيفيت بخشي به امور آموزشي و كمك آموزشي از راههاي مختلف.
13- تدوين و ارائه دهها طرح براي توسعة مدارس.
14- پرورش استعدادها، آموزش مهارتهاي اساسي.
15- رشد اخلاقي، علمي، اجتماعي، فكري و فرهنگي.
چارت سازماني
فصل دوم
تعريف حسابداري
تعريف حسابداري:
فرايند شناسايي، جمع آوري، اندازه گيري، تجزيه و تحليل و طبقه بندي اطلاعات مالي و ارائه آنها در قالب صورتهاي مالي جهت استفاده از افراد ذينفع.
اصول حسابداري:
مجموعه اي از ميثاقها، قواعد، روشها و رويه هائي كه به عنوان دستور العمل شناسايي و پردازش رويدادهاي مالي و تهيّه صورتها و گزارشهاي مالي در طول زمان تجربه شده تغيير كرده و كامل شده است. كه عبارتند از:
الف) اصل بهاي تمام شده: اين اصل مبيّن اين موضوع است كه تمام دارئيهاي تحصيل شده بايد به ارزش متعارف يا بهاي تمام شده ثبت شود.
ج) اصل تطابق هزينه با درآمد: به موجب اين اصل هزينه هايي كه موجب كسب درآمد در هر دوره مي باشد با درآمد همان دوره مقابله مي شود.
د) اصل افشاء: از اصول حسابداري كه به موجب آن كلية حقايق با اهميّت، مرتبط با وضعيت مالي و نتايج عمليات كه بايستي در صورتها و گزارشهاي مالي به طور كامل ارائه شود.
هـ) اصل ثبات رويه: اصلي كه به موجب آن شخصيّت حسابداري، ملزم است از يك روش حسابداري براي تمام رويدادهاي مالي مشابه يا دوره هاي مالي بعد نيز به طور يكنواخت استفاده نمايد.
اصول محدود كننده:
1- اصل فزوني مخارج بر منابع
2- اصل خصوصيات صنعت
3- اصل محافظه كاري
4- اصل اهميت
1- اصل فزوني مخارج بر منابع: تهيه اطلاعات مالي بايستي مقرون به صرفه باشد.
2- اصل خصوصيات صنعت: بعضي از فعاليتها خاص هستند مانند بيمه و بانك و پيمانكاري. روش تعيين درآمد اين مؤسسات تكميل كار يا درصد پيشرفت كار است.
3- اصل محافظه كاري: براساس اين اصل بايد وقتي يك مدير با روشهاي متفاوتي روبرو است به صورت منطقي گزينه اي را انتخاب كند كه درآمدها را تعديل و هزينه ها را حداكثر نشان مي دهد امّا رعايت اين اصل نبايد باعث تعريف اطلاعات گردد.
4- اصل اهميّت: در بعضي مواقع مي توان روش و اصول حسابداري را رعايت نكنيم و به دنبال روشهايي كه اطلاعات مالي بهتري را براي استفاده كنندگان فراهم مي كند برويم.
د) سيستم حسابداري آموزش و پرورش:
الف) شامل تمام اطلاعات مالي و پرسنل رسمي، پيماني، قراردادي و حق التدريس و غيره مي باشد.
ب) تهيّه تمام اسناد و حقوق، حق التدريس، اضافه كار و حق الزحمه هاي و مطالب كاركنان در هر ماه مي باشد.
ج) ثبت و امضاء و بررّسي تمام اسناد حقوق و مطالبات كاركنان در هر ماه.
د) تهيّه فهرست و ارسال و درخواست وجه جهت پرداخت حقوق و مطالبات هر ماهة كاركنان.
هـ)تهيّه ليست فلاپي ( ديسك) و اطلاعات لازم براي هر نفر از كاركنان و تحويل وجوه و اسناد مربوط به هر نفر نزد هر يك از شعب بانك پرداخت كننده.
ي) پرداخت حقوق و مطالبات ماهيانه كاركنان نزد هفت شعبه از بانك و صندوقهاي مالي پرداخت و واريز مي گردد. و در كل براساس حكمهايي كه توسط امور اداري مديريت آموزش و پرورش تنظيم مي شود. و احكام مذكور ضميمه ليست ها مي شود و اسناد تنظيم شده به تأييد مسئول آمار بودجه، مسئول امور مللي و مدير آموزش و پرورش مي رسد و با توجه به مبلغ درخواستي از ذيحسابي نسبت به دريافت و پرداخت حقوق ابلاغ مي گردد. و ساير هزينه هاي ديگر آموزش و پرورش براساس ابلاغ اعتبار اسنادي تنظيم مي گردد و بعد از دريافت وجوه اختصاص داده شده اسناد تنظيم شده و به ذيحسابي سازمان آموزش و پرورش جهت رسيدگي ارسال مي شود.
تسويه حساب با ذيحسابي در پايان دورة مالي: ( ثبت و بستن حسابها)
با توجه به كل وجوه دريافت شده است ذيحسابي بايستي نسبت به تنظيم اسناد اقدام گردد و سر جمع اسناد تنظيم شده بايستي با وجوه دريافتي از ذيحساب برابر باشد.
تتخواه: با توجه به هزينه هاي جاري آموزش و پرورش مبلغي به صورت برآوردي درخواست تنخواه مي گردد. و با توجه به مبلغ تنخواه رسيد اسناد هزينه تهيه و تنظيم مي گردد و همين روال در طي مراحل بعد تكرار مي گردد.
دربارة ثبت سيستم حسابد این فایل کارآموزی به صورت فایل Word تهیه شده است این سایت به کاربران امکان میدهد تمام پروژهها، گزارشهای کارآموزی و مقالات دیگر را به راحتی دانلود کنند. این امکان برای دانشجویان و پژوهشگران بسیار مفید است زیرا میتوانند به راحتی به منابع مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند و از آنها برای ارائه یا تحقیقات خود استفاده کنند. این سایت به عنوان یک مرجع معتبر و قابل اعتماد برای دسترسی به مطالب علمی و آموزشی شناخته شده است و کاربران میتوانند با اطمینان از اطلاعات موجود در آن استفاده کنند.
لطفا توجه کنيد اين فايل کار آموزي” حسابدراي آموزش و پرورش باغملك ” که در اختيار شما قرار دارد ، بصورت قابل ويرايش مي باشد و در خود صفحات ورد بدون بهم ريختگي قرار گرفته است.لذا امکان تغيير و ويرايش محتواي اين فايل کارآموزي براي شما فراهم است..
تعداد صفحات ورد : 34
فرمت فايل : وورد
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.