موسسه غیر انتفاعی ادیبان (گرمسار)
گزارش کار آموزی
محل کار آموزی :
شرکت مخابرات استان تهران
رشته:
ICT (مخابرات)
مقطع کاردانی
مقدمه:
مخابرات به عنوان ارسال و دريافت خبر از دير زمان در اين كشور كهنسال رايج بوده است يعني از زمانهايي كه بشر بوسيلة دود و آتش و سپس بوسيلة نور و آئينه و يا پيك و چاپارد و تپه ها و ايستگاههاي بين راهي اخبار و اطلاعات مهم اجتماعي كشوري را به اقصي نقاط يك كشور و يا مابين كشورهاي همجوار ارسال و دريافت مي كرده اند.
اينك متجاوز از يك قرن از زماني كه مخابرات جديد برقي در ايران شروع به كار نمود مي گذرد اين امر باب معرفي تلگراف مورس از سال 1236 و سپس ارتباط تلفني مابين تهران و شهر ري در سال 1266 آغاز گرديد.
پيشرفت و دستاوردهاي علمي بشر در زمينه مخابرات و الكتريستيه و الكترونيك و ديجيتال دگرگوني در صنعت مخابرات ايجاد نمود كه امروزه انواع سرويسهاي مخابراتي با كيفيتهاي عالي با نرخ هاي ارزان مي تواند در دسترس دورافتاده ترين نقاط كشورها قرار گيرد در كشور ما ايران اين تحولات صنعت مخابرات ادامه داشته بطوريكه استفاده از انواع تكنيكهاي مخابراتي بي سيم مورد نظر بوده و اين امر مخصوصاً بعد از انقلاب شكوهمند اسلامي ايران براي ايجاد امكانات و سرويسهاي مخابراتي در روستاها و نقاط دورافتاده كشور از اهميت والائي برخوردار گرديده است.
اكنون با استفاده از مراكز خودكار تلفن و كابلها و شبكه هاي ارتباطي بين شهري كه شامل شبكه هاي مايكروويو، كارير،HF,VHF,UHF,PEM و نيز تجهيزات تلفن خودكار بين شهري و بين الملل و ارتباطات ماهواره أي مي باشد. امكان برقراري ارتباط تلفني، تلكس، انتقال اطلاعات و انتقال برنامه هاي تلويزيوني، سرويسها و خدمات ديگري از قبيل كانال هاي اجاره اي، كابل و سيمهاي اختصاصي و اجاره أي و غيره نيز در اختيار هموطنان قرار داده شده است.
فصل 1
اهميت ارتباطات در جهان
امروزه مي دانيم كه ارتباطات در جهان حرف اول را مي زند و در صورتيكه هرگونه اشكال و يا وقفه أي در اين امر بوجود آيد بسياري از كارها مختل و انجام نمي شود در جهاني كه هر روز از روز قبل با سرعت غير قابل تصور دستگاههائي توسط اغلب كشورها ساخته مي شود و اطلاعات بصورت برق آسا در اقصي نقاط دنيا پخش مي شود اهميت ارتباطات قوي برخوردار هستند و اغلب در اين كشورها كه بطور نمونه عنوان گرديد روز به روز علم ارتباطات رو به پيشرفت مي باشد بطوريكه در زمان حاضر اطلاعات با ارتباط يك خط تلفن بصورت فاكس از آنطرف جهان به اين طرف جهان فرستاده مي شود كه بشر بتواند خيلي سريع با بكارگيري اطلاعات در جهت اهداف خود و ديگران سريعتر به آن اهداف برسد.
اهميت ارتباطات در ايران
در ايران مسأله ارتباطات از اهميت خاصي برخوردار است زيرا از طريق همين مقوله است كه تحولات عظيمي در كشور بوجود مي آيد اما بايد عنوان نمود كه سيستم ارتباطي كشور در مقايسه با سيستم هاي موجود در جهان بخصوص كشورهاي پيشرفته در سطح پائينتري قرار دارد و همگام با پيشرفت صنعت ارتباطات جهاني حركت نمي كردند و علت اينكه بطور كلي مسائل مالي و نبودن تخصص صنايع جديد و بسياري مسائل ديگر است كه بايد با درايت و تفكر عميق بتدريج مرتفع گردد.
طبقه بندي واحدهاي مختلف اداره مخابرات:
شركت مخابرات يك شركت دولتي است كه زير نظر وزارت پست و تلگراف و تلفن فعاليت مي كند بالاترين مقام اداري آن وزير پست و تلگراف و تلفن مي باشد و نحوة ادارة آن بصورت شركتهاي دولتي مي باشد كليه درآمدهاي حاصله به حساب خزانة دولتي واريز مي گردد و كليه هزينه ها از رديف هاي مصوب تأمين اعتبار ميگردد.
واحدهاي ادارة مخابرات بطور كلي از دو نوع واحد فني و واحد اداري تشكيل يافته كه رئيس اداره در رأس هر يك قرار دارد كه بصورت زير تشريح شده است.
واحد اداري: واحد فني:
1ـ واحد حسابداري 1ـ واحد سوئيچ
2ـ واحد امور مشتركين 2ـ واحد شبكه نگهداري
3ـ واحد آبونمان 3ـ واحد واگذاري خطوط
4ـ دبيرخانه 4ـ واحد MDF
5ـ واحد اطلاعات 118
فصل 2 (واحد فني)
واحد سوئيچ
واحد سوئيچ در واقع مركز مبادلة اطلاعات و پيغامها بين مشتركين و كنترل و نظارت از لحاظ نوع ارتباط( داخلي. مركزي، خارجي) و شارژينگ و پكيج و . . . ميباشد.
در اين قسمت براي برقراري ارتباطات بردهايي كه هر برد شامل هشت رله براي هشت مشترك تعبيه شده است كه اين رله ها بصورت سري در يونيت هايي جاسازيشده است. شماره هاي تماس داخل هر يونيت براي برقراري ارتباط با شماره هاي همان يونيت توسط كنترلر قسمت پايين يونيت امكان پذير است و براي برقراري ارتباط بين يك يونيت و يونيت ديگر كابلي به نام يونيت ارتباط دهنده (GSU) وجود دارد.
در قسمت زيرين يونيت ها بردهايي شامل حافظه مانند هارد كامپيوتر وجود دارد كه در هر ثانيه 2000 دور مسيرهاي ارتباطي را چك مي كند كه آيا تلفن هاي مشتركين بوق دارد يا خير و در چه زماني تلفن مشغول بوده. در قسمت كنترل سوئيچ كنترل توسط سه رايانه انجام مي شود كه رايانة شماره 1 براي ثبت شماره هايي كه باهم در تماس بوده اند زمان مكالمه و تعداد پالسهاي تماس مي باشد.
رايانة شماره 2و3 براي خدمات دهي به مشتركين جهت مزاحم يابي، قطع و وصل
مجدد خطوط ارتباطي و غيره مي باشد كه فقط يك اپراتور در اين قسمت همه سيستمها را كنترل مي كند.
معرفي سيستم سوئيچ ديجيتال كارين Lxi :
طراحي و انتخاب سيستم بستگي به پارامترهاي متعددي دارد كه به نوبه خود طيف وسيع ومتنوعي از مسائل مختلف را در بر مي گيرند توزيع منطقه أي جمعيت وضعيت اقتصادي محلي و درآمدها نوع نيازهاي مخابراتي منطقه توزيع شبكه برق، وجود عوامل فني محلي، وضعيت آب و هوايي و جغرافيايي منطقه و بسياري پارامترهاي ديگر از جمله عوامل موثر در طراحي و انتخاب سيستم مي باشند.
در برنامه ريزي شبكه مخابراتي عوامل متعددي از قبيل منافع اقتصادي و اجتماعي اهداف پروژه و حوزه سرويس هاي ارائه شده پيش بيني هاي ترافيك مخابراتي مطالعات اجرائي انتخاب سيستم و ابزار اصلي و جانبي آن منافع برگشتي مطالعات وسيع مهندسي شرايط اقتصادي تحليل نيازها و درخواستهاي مخابراتي مشتريان اهداف كيفيتي سرويسها بررسي محل نصب سيستمها طراحهاي بهينه جايگزين بررسي جهت تكنيكي و مشخصات فني مورد نياز شبكه و غيره را بايد به طور دقيق در نظر گرفت.
از ديدگاه فني برخي مسائل قابل توجه در طراحي كاربرد يك سيستم مخابراتي
عبارتند از:
نوع مسيرهاي ارتباطيInternational,toll,tandem,local
نوع مركز سوئيچ محلي Lx ، روستاييpx ،PABX و غيره
نوع سيستم انتقال راديو، مايكروويو،PCM ، فيبر نوري، مخابرات ماهواره أي
نوع سيگنالينگPTMF.Pecadic.R2-MFC,CCS,CAS و غيره
نحوه تخصيص شماره هاي فني
وضعيت نگهداري و مديريت 08M
وضعيت شارژينگ مشتركين
وضعيت سنكرونيزاسيون در شبكه مخابراتي
ترافيك ارتباطي منطقه و ميزان تغييرات آن ترافيك در مناطق مسكوني اداري و تجاري تلفن هاي هماهنگي و ترافيك ترلنكها
واحد شبكه و نگهداري:
نظارت بر كار تلفن ها از نظر دقت و سرعت از وظايف دستگاه DCM-8 عمدة اين واحد مي باشد كه برخي از وظايف فهرست وار در زير آورده شده است.
مراكزي كه داراي سيستم هاي پركين مي باشند نگهداري و آزمايش يونيت هاي Ru,cu نيز بعهدة پيمانكار مي باشد.
وظايف شبكه نگهداري:
1ـ شبكه كابل: دستورالعمل هاي اجرايي تست و آزمايش و بازديد منصوبات شبكه كابل و هوايي به منظور تحويل به پيمانكار
دستورالعمل تعيين زمان متعارف براي اصلاح خرابيها
دستورالعمل حداقل معيارهاي قبولي شبكه كابل
جدول جدهاي عملياتي مازاد بر وظايف نگهداري
جدول متراژهاي منصوبه در شبكه كابل مراكز( محاسبه MCM )
دستورالعمل اجرايي ـ كابلكشي و مفصلبندي و سد بندي و نصب كنتاكتور، والف، پست، ترمينال درام ـ دي ـ اف و كافو
دستورالعمل برگردان كابل
صورتجلسة تحويل و تحول شبكه كابل به پيمانكار
دستورالعمل نگهداري منصوبات شبكه كابل و سيستم گاز كنترل
دستورالعمل ثبت دفاتر خرابي و عمليات روزانه نگهداري كابل و گاز كنترل
2ـ شبكه هوايي:
1ـ دستورالعمل فني و اجرايي شبكه هوايي
2ـ فهرست بهاي كدهاي احتمالي كه ممكن است در حين اجراي كار حادث شود
3ـ سيستم هاي PG :
دستورالعمل نصب RU و نگهداري سيستم هاي PG
جدول كد عملياتي سيستم هاي PG
در صورت حدوث خرابي روي منصوبات تحت گارانتي و ارجاع آن به پيمانكار هزينه هاي ترميم با استفاده از كدهاي پيش بيني نشده قابل پرداخت مي باشد.
هزينه نگهداري دايري هاي جديد در صورت تحويل يا تأييد كارفرما و ارجاع كتبي آن به تعداد شماره هاي كار آن قرارداد طي الحافيه افزوده مي شود.
نگهداري شبكه كامل: 1ـ اندازه گيري و تعيين مواضع خرابي 2ـ عمليات حفاري و پر كردن و حمل نخاله و پاكسازي محل هاي حفاري 3ـ انجام عمليات ح این فایل کارآموزی به صورت فایل Word تهیه شده است این سایت به کاربران امکان میدهد تمام پروژهها، گزارشهای کارآموزی و مقالات دیگر را به راحتی دانلود کنند. این امکان برای دانشجویان و پژوهشگران بسیار مفید است زیرا میتوانند به راحتی به منابع مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند و از آنها برای ارائه یا تحقیقات خود استفاده کنند. این سایت به عنوان یک مرجع معتبر و قابل اعتماد برای دسترسی به مطالب علمی و آموزشی شناخته شده است و کاربران میتوانند با اطمینان از اطلاعات موجود در آن استفاده کنند.
لطفا توجه کنيد اين فايل کار آموزي” شرکت مخابرات استان تهران ” که در اختيار شما قرار دارد ، بصورت قابل ويرايش مي باشد و در خود صفحات ورد بدون بهم ريختگي قرار گرفته است.لذا امکان تغيير و ويرايش محتواي اين فايل کارآموزي براي شما فراهم است..
تعداد صفحات ورد : 80
فرمت فايل : وورد
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.