طرح درس زمین پویا علوم ششم ابتدایی تشکیل شده از 2 صفحه ورد و قابل ویرایش می باشد هدف این طرح درس آشنایی دانش آموزان با این پدیده های طبیعی و تاثیر آنها بر زندگی انسانهاست. در طول این درس، دانش آموزان با کاهش خطرات ناشی از این پدیده های طبیعی نیز آشنا می شوند. برای ایجاد انگیزه در دانش آموزان، در ابتدای کلاس قرائت سوره زلزال و معنی آن توسط یکی از قاریان سرشناس قرار داده می شود. همچنین، با نشان دادن تخم مرغ پخته شده به دانش آموزان، ایشان از گروه های خود برای آماده کردن تخم مرغ های خود دعوت می شوند. نرم افزاری جهت آموزش درس و موادی مانند مدل کره ی زمین، چوب خشک، خاک رس، سرکه، جوش شیرین و رنگ گواش نیز برای این درس مورد نیاز است.
مشخصات کلی
عنوان : زنگ علوم پایه : ششم دبستان
موضوع : زمین پویا
زمان : 50 دقیقه آموزگار:
هدف کلی :آشنایی با زمین لرزه و آتش فشان
اهداف جزیی و رفتاری:
انتظار می رود دانش آموزپس از تدریس بتواند :
• پدیده های طبیعی همچون زلزله و آتشفشان را بشناسد ؛
• تاثیر پدیده های طبیعی مانند زلزله و آتشفشان بر زندگی انسانها را بیان کند ؛
• راه های کاهش خطرات ناشی از پدیده های طبیعی را بداند و …
ارزشیابی تشخیصی : آزمون تشخیصی ) الف : ارزشیابی ورودی ب : پیش آزمون
الف: ارزشیابی ورودی ) از فراگیر انتظار می رود مطالبی را به عنوان پیش نیاز درس جدیدآموخته باشد تا درس جدید بر پایه ی آن ها تدریس گردد.
ب : پیش آزمون) انتظار می رود هر فراگیر مواردی از درس جدید را تا حدودی بداند .( 7 دقیقه )
مدل کلاس و گروه بندی: آرایش کلاس با توجه به گروه بندی ( گروه بندی تصادفی )
وسایل و مواد مورد نیاز: نرم افزاری جهت آموزش درس ، مدل کره ی زمین ، تخم مرغ پخته شده ، چوب خشک ، خاک رس، سرکه ، جوش شیرین ،رنگ گواش ( شبیه سازی گاز آتشفشانی )
ایجاد انگیزه : برای ایجاد انگیزه می توان در ابتدای کلاس قرائت سوره زلزال توسط یکی از قاریان سرشناس و معنی آن را برای دانش آموزان پخش کرد ( از دانش آموزانی که در خواندن قرآن مهارت بیشتری دارند نیز می توان استفاده نمود .)
در ادامه تخم مرغ پخته شده را به دانش آموزان نشان داده و از گروه ها می خواهیم که تخم مرغ های خود را آماده کنند یک نوع سوال برای دانش آموزان ایجاد گردیده و در ادامه محتوای ایجاد شده ( نرم افزار تولیدشده ) را اجرا می کنیم . ( 10 دقیقه )
ارائه درس جدید : با ایجاد سوال برای دانش آموزان در واقع آن ها را برای فهم بیشتر مطالب تشویق وترغیب می نماییم ؛ طرح درس زمین پویا علوم ششم ابتدایی سپس در گرو ه های ایجاد شده آزمایش های کتاب را انجام می دهند تا موضوعات بطور کامل تفهیم شود . در ادامه میتوان توضیحاتی را با توجه به موضوعات درس و محتوای ایجاد شده به دانش آموزان داد . در گروه های ایجاد شده نیز میتوان دانش آموزان را به بحث در مورد پدیده های طبیعی ترغیب و تشریح کرد . ( 20 دقیقه )
ارزشیابی تکوینی:
1)زمین لرزه در کجاها بیشتر اتفاق می افتد ؛
2) زمین لرزه در چه وقت هایی رخ می دهد ؛
3) ساختمان یک کوه آتشفشان رارسم کنید؛
4)آتشفشان به چه علت فعالیت خود را آغازمی کند ؛ و …( 4 دقیقه )
جمع بندی و نتیجه گیری : در آخر از دانش آموزان می خواهیم تا موضوعات یاد گرفته شده را بازگو کنند .( 4 دقیقه )
ارزشیابی پایان تدریس: در این قسمت سوالاتی را برای مشخص کردن سطح یادگیری دانش آموزان مطرح می کنیم .مثلا شکل یک آتشفشان را کشیده و درباره آن توضیحاتی بدهند یا درباره انواع آتشفشان ها صحبت کنند .( 3 دقیقه )
فعالیت های تکمیلی : دانش آموزان می توانند برای یادگیری بیشتر اطلاعاتی را در مورد زلزله های اخیرایران جمع آوری کنند و میزان خرابی حاصل ازاین زلزله هارا گزارش کنند و راههای درامان ماندن از زلزله های سنگین را نیز گزارش کنند در ادامه مشاهدات خود را در مورد چگونگی پخته شدن برنج ثبت کنند و بصورت گروهی ماکت آتشفشان را بسازند .تصاویری از آتشفشان و زلزله را از اینترنت یافته و به صورت فایل یا پاورپونت درآورند .( 2 دقیقه )
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.