طرح درس روزانه علوم ششم ابتدایی درس سرگذشت دفتر من تشکیل شده از 3 صفحه ورد و قابل ویرایش می باشد این طرح درس با هدف آشنایی دانشآموزان با روشهای ثبت و نگهداری اطلاعات در زمانهای گذشته برگزار میشود. این آشنایی با روشهای ثبت اطلاعات در گذشته، به دانشآموزان کمک میکند تا برای آینده بهتر و بهصورت بهینه از این روشها استفاده کنند. هدفهای جزئی این درس، شامل توسعه مهارتهای دانشآموزان در حفظ و نگهداری آثار باستانی و ایجاد علاقهمندی به تحقیق دربارهی زندگی گذشتگان است.
برای برگزاری این درس، استفاده از روشهای متنوعی از جمله سخنرانی، پرسش و پاسخ و ایفای نقش مناسب به نظر میرسد. این روشها میتوانند به دانشآموزان کمک کنند تا با روشهای ثبت اطلاعات در گذشته، بهتر آشنا شوند و درک بهتری از آنها داشته باشند.
زمان
مدرس:
مدرسه: –
پایه:
ششم
نام درس:
سرگذشت دفتر من
صفحهی ۱۳،۱۴
آشنایی دانشآموز با روشهای ثبت و نگهداری اطلاعات در زمانهای گذشته
هدف کلی:
شناختی:۱- دانشآموز بتواند چند مورد از روشهای ثبت و نگهداری اطلاعات در گذشته را نام ببرد.
۲- دانشآموز بتواند علت تغییر روشهای ثبت اطلاعات را نام ببرد.
۳- دانشآموز بتواند معایب روشهای ثبت اطلاعات در گذشته را بیان کند.
اهداف جزئی
مهارتی:۱- دانشآموزبه آثار باستانی خسارتی وارد نکند،روی آنها خاطره ننویسد.
۲-دانشآموز بتواند نمونههایی مشابه این آثار فراهم آورد.
عاطفی:۱- دانشآموز به مشاهدهی آثار باستانی علاقمند شود.
۲- دانش آموز به مطالعه و تحقیق دربارهی زندگی گذشتگان علاقمند شود.
۳-دانشآموز نسبت به نگهداری وبرخورد درست با آثار باستانی توجه ویژه کند.
۴-دانشآموز به یادگیری خطوط گذشتگان تمایل نشان بدهد.
وسایل مورد نیاز: کتاب درسی، تخته،ماژیک،کارتهای گروه بندی،کارتهای سوال.
روش تدریس:سخنرانی،پرسش و پاسخ،ایفای نقش
۵
ایجاد انگیزه : دانش آموزان پای تابلو آمده و بدون صحبت کردن در قالب نقاشی روی تخته سعی میکنند منظور خود را به دیگران برسانند.
۵
ارزشیابی ورودی: از درس قبل سوالاتی در مورد شهاب سنگ ازشاگردان پرسیده میشود.
ارزشیابی تشخیصی: از دانشآموزان پرسیدهمیشود:
۱-آیا تا بهحال به مکانهای تاریخی رفتهاید؟(در صورت پاسخ مثبت تعدادی از دانشآموزان میتوانند خاطرات خود را بگویند و بگویند در آنجا چه کارهایی کردهاند.)
۲۰
ارائه تدریس: معلم با روی باز وارد کلاس شده و با ذکر نام و یاد خدا پس از سلام و احوالپرسی و اطمینان از سلامت جسمی،روحی فعالیت خود را شروع میکند.
معلم تصویر صفحهاول را بر روی پروژکتور قرار میدهد یا آن را پرینت گرفته (ایجاد انگیزه ) طرح درس روزانه علوم ششم ابتدایی درس سرگذشت دفتر من و به بچهها داده یا از آنها میخواهد به صفحهی کتاب مراجعه کنند،دربارهی آن کمی فکر کرده و بگویند که پیام تصویر چیست و نظرات خود را ارائه دهند.
سپس معلم پاسخها را مبنی به سرگذشت مداد تصدیق کرده و آن را با نام درس مطابقت میدهد(سرنوشت دفتر من).
سپس از دانشآموزا میخواهد چشمهای خود را ببندند و تصور کنند که زمان به عقب برگشته و شما هم دارید با انسانهای نخستین زندگی میکنید،آنوقت شما چه کارهایی انجام میدهدید؟
(شکار میکنیم،از میوههای درختان میخوریم و…) معلم میپرسد:آیا آنجا مدرسه نیز هست؟آدمها نوشتن بلدند؟کاغذ دارند؟خانه دارند؟ کجا زندگی میکنند؟ دانشآموزان پاسخهایی میدهند.
سپس معلم میگوید:شما که شما که کاغذ و مداد مدارید و نوشتن بلد نیستید اگر زمانی خواستید به کسی چیزی بگویید چطور میگویید؟ اگر آن لحظه پیشتان نبود چه؟
سپس پاسخها باید به نقاشی برسد و اینکه روی چه چیزهایی نقاشی کشیده میشد. طرح درس روزانه علوم ششم ابتدایی درس سرگذشت دفتر من سپس به کتاب مراجعه میشود و مطالبی ارائه میشود :بچهها می دانید بعد از مدتی انسانهای نخستین فهمیدند که نقاشی کشیدن روی سنگها کار سخت و وقت گیری است و شاید نتوانند همهی نقاشیهای مربوط به یک داستان طولانی را ترسیم کنند.
پس آنها فکر کردند که خط را بوجود بیاورند اما خط آنها مثا الان و مثل ما نبود(در مورد خط هم توضیح داده میشود)بعد متوجه شدند که نوشتن روی سنگها نیز سخت و طاقت فرسا است پس روی پوست حیواناتی که شکار میکردند شروع به نوشتن کردند.(معلم میتواند نسب به مزایا و معایب آن نیز اشارهای داشته باشد.) بعد از آن جمعیت انسانها بیشتر شد و علم پیشرفت کرد و (مطابق توضیحات صفحات بعد)توانستند کاغذ و مداد و … بسازند و از آن استفاده کنند.
۴
ارزشیابی تکوینی: اصلاح پاسخهایی که دانشآموزان در حین تدریس به سوالات میدهند.
۴
جمع بندی و نتیجه گیری: معلم از چند تن از دانشآموزان خواسته میشود هر آنچه آموختهاند به کلاس ارائه دهند و خود نواقص را با تیترهایی به طور سریع تکمیل میکند. و در آخر توجه دانشآموزان را به اینهمه نظام مندی و ترتیبی که در جهان خلقت توسط خداوند قادر ساخته شده و شکرگذاری از او جلب شود.
۵
ارزشیابی پایانی:به صورت گروهی پاسخ دهید.
۱-محاسن و معایب روشهای قدیمی که برای ثبت اطلاعات استفاده میشد نسبت به روشهای جدید چیست؟
۲- علت تغییرات مربوط به نوشتن و …چه بوده و آیا این تغییرات خوب بودند یا نه؟
۲
تعیین تکلیف:
دانشآموزان چند نمونه از مکانهای تاریخی محیط زندگی خود و کشور را بنویسند و وظایف خود را نسبت به این مکانها بنویسند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.