طرح درس روزانه هدیه های آسمانی ششم ابتدایی درس سفره های با برکت تشکیل شده از 5 صفحه ورد و قابل ویرایش می باشد این طرح درس با هدف آشنایی دانش آموزان با برخی از احکام نماز مسافر و روزه ی مسافر برگزار می شود. همچنین، در این درس دانش آموزان توانایی تشخیص نمازهای شکسته و کامل در شرایط مختلف و تشخیص روزه باطل در موقعیت های گوناگون را نیز یاد خواهند گرفت.
در این درس، روش هایی چون پرسش و پاسخ و بحث گروهی برای یادگیری به کار می روند. همچنین، از مدل چینش کلاس به صورت ردیفی – گروهی استفاده می شود. فعالیت های معلم شامل پرسیدن سوالاتی از درس قبل و توضیح دادن مطالب جدید است. همچنین، از رسانه های آموزشی مانند کتاب هدیه های آسمانی، تابلو و ماژیک برای آموزش استفاده می شود. فعالیت های دانش آموزان شامل تشکیل گروه های کوچک برای بحث و پرسش و پاسخ است.
نام کتاب درسی: هدیه های آسمانی مقطع تحصیلی: ششم ابتدایی
موضوع درس: درس 12 سفره های با برکت
تهیه کننده: مدت جلسه: 45 دقیقه
نام مدرسه: تعداد دانش آموزان: تاریخ:
اهداف
هدف کلی: از دانش آموزان انتظار می رود در پایان درس با احکام نماز مسافر آشنا شوند.
اهداف رفتاری:
1-آشنایی با برخی از احکام نماز مسافر.
2- آشنایی با برخی از احکام روزه ی مسافر.
3- توانایی تشخیص نمازهای شکسته و کامل در شرایط مختلف
4- توانایی تشخیص روزه باطل در موقعیت های گوناگون
رفتار ورودی
دانش آموزان با مطالب درس قبل آشنا هستند.
ارزشیابی تشخیصی
سوالاتی از درس قبل از دانش آموزان می پرسیم.
رسانه های آموزشی
کتاب هدیه های آسمانی ششم ابتدایی – تابلو – ماژیک
روش های یاددهی – یادگیری
پرسش و پاسخ و بحث گروهی
مدل چینش کلاس
به صورت ردیفی – گروهی
عنوان
فعالیت های دانش آموزان
فعالیت های معلم
زمان
فعالیت های مقدماتی ارزشیابی رفتار ورودی و ایجاد انگیزه
شاداب و با انرژی وارد کلاس می شویم و با نام و یاد خدا بعد از حضور غیاب و احوال پرسی با دانش آموزان و بررسی تکالیف و ارزشیابی تشخیصی درس را شروع می کنیم.
زمان 5 دقیقه
ارائه درس
1-یکی از شروع های خوب برای درس این است که نام و تصویر آرامگاه چند تن از شاعران ایرانی را بر روی کارت بچسبانیم و به کلاس بیاوریم. بر روی تابلوی کلاس بنویسیم «زیاد سفر می کنند» نام و تصاویر شاعرانی چون (حافظ، مولوی، سعدی و…) را بر روی کارت ها می نویسیم. طرح درس روزانه هدیه های آسمانی ششم ابتدایی درس سفره های با برکت چه کسی دوست دارد دائم سفر برود؟ نشانه ی کسی که زیاد سفر می رود چیست؟ کدام یک از اسامی روی کارت بسیار سفر کرده است؟
2- شروع با تصاویری که ارتباط موضوعی با درس دارند؛ مانند: نشان دادن تصاویر مربوط به : کسانی که ساک و چمدان به دست دارند. – پایانه های مسافربری، اتوبوس، قطار، هواپیما، کشتی – کوه، دریا، جنگل – اماکن دیدنی، میراث فرهنگی، موزه ها – اماکن زیارتی، امامزادگان، حرم حضرت امام رضا (ع) رستوران ها، غذاخوری ها – شهربازی، جاهای دیدنی -فروشگاه ها و بازارچه های قدیمی – نماز خانه ها و مساجدی که در میان جاده ها و راه های کشور وجود دارند. از دانش آموزان می خواهیم ارتباط تصاویر را با یکدیگر به ما بگویند. طرح درس روزانه هدیه های آسمانی ششم ابتدایی درس سفره های با برکت درضمن از بچه ها می خواهیم تصاویری را که شما فکر می کنید در این میان وجود ندارد را به آن اضافه کنند و دلیل آن را نیز بگویند.
نکته : دانش آموزان با توجه به تجربیات سفری که با خانواده داشته اند ممکن است مناظر و تصاویری دل چسب دیگری را که در حین سفر تجربه کرده اند را پیشنهاد بدهند که این مورد به جذابیت بحث کمک می کند.
3- نمایش فیلم یا کلیپی از هنگام نماز خواندن در حین جاده ها، یا مساجد و نمازخانه های بین راهی مانند آنچه که مسافران قطارها در میان راه ایستگاه هایی برای انجام فرایض الهی در نظر گرفته شده است.
4- دو نوع کارت تهیه کنیم .کارت اوّل مربوط به نماز «روی کارت تعداد رکعات نمازهای یومیه نوشته شود و در پشت کارت، تعداد رکعات نماز شکسته» کارت دوم مربوط به روزه « روی کارت به رنگ سبز نوشته شده (صحیح) و پشت کارت به رنگ قرمز نوشته شده (باطل).
به صورت گروهی از دانش آموزان می خواهیم به پای تابلوی کلاس بیایند و سؤالاتی را مطرح می کنیم؛ مانند:
قرار است که به مسافرت بروم و چهار روزه برمی گردم . حکم نماز من و روزه های چه می شود؟
دانش آموزان با توجه به سؤال مطرح شده بدون صحبت، با نشان دادن کارت درست پاسخ صحیح را اعلام می کنند.
5- اجرای نمایش سه سفر متن کتاب توسط دانش آموزان کلاس با هماهنگی قبلی. در ضمن اجرای نمایش هنگامی که به خواندن نماز در حین سفر می رسیم بسته به چگونگی نماز خواندن از مقواهای دایره ای شکل و همچنین نصف دایره، طرح درس روزانه هدیه های آسمانی ششم ابتدایی درس سفره های با برکت تمام بچه ها استفاده می کنند. نحوه ی کار به این شکل است که به هر دانش آموز می گوییم که دو مقوا در دست داشته باشند، یک مقوای دایره ای شکل و دیگر نصف، یا یک دوم دایره هر زمان که در قصه و نمایش اجراشده نماز کامل بود، دایره کامل را همگی بالای سر بگیرند و زمانی که نماز شکسته است، دایره نصفه را نشان دهند به نماد نماز شکسته.
ارزشیابی
در پایان تدریس، از دانش آموزان انتظار داریم:
• برخی از احکام نماز و روزه ی مسافر را با ذکر نمونه توضیح دهند.
• احکام نماز و روزه ی مسافر را در همه ی موارد تشخیص دهند
35دقیقه
تعیین تکلیف
یکی از خاطرات خود را در حین سفر با خانواده را نوشته و در کلاس بخوانید.
5 دقیقه
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.