طرح درس روزانه علوم ششم ابتدایی درس انرژی تشکیل شده از 2 صفحه ورد و قابل ویرایش می باشد در این طرح درس، دانش آموزان قادر خواهند بود تا فعالیتهای مختلف را با توجه به میزان مصرف انرژی آنها شناسایی کنند. با استفاده از ابزار و وسایلی همچون تابلو، کتاب و بستههای مواد غذایی، این درس برای دانش آموزان به صورت جذاب و آموزنده خواهد بود.
در ابتدای این درس، از دانش آموزان خواسته میشود تا تعدادی از تبدیلهای انرژی را نام ببرند و نمونههایی از وسایلی که این تبدیل انرژیها در آنها رخ میدهد را بیاورند. سپس با استفاده از بستههای مواد غذایی، دانش آموزان با مفهوم کالری آشنا میشوند و به این سوال پاسخ میدهند که کالری چیست؟ در این درس، دانش آموزان با تأکید بر اینکه منبع تمام انرژیها خورشید است.
درس:علوم پایه:ششم صفحه:76 طراح:
هدف کلی
اشنایی با واحد انرژی
اهداف جزیی
توانایی تبدیل کالری به ژول و بالعکس
تشخیص اینکه برخی فعالیت ها انرژی بیش تر و برخی انرژی کم تر مصرف می کنند.
ابزار و وسایل
تابلو
کتاب
بسته های مواد غذایی
ارزشیابی آغازین
از دانش اموزان می خواهیم تا تعدادی تبدیل انرژی را نام ببرند و نمونه هایی از وسایلی که این تبدیل انرژی ها در انها رخ می دهد را بیاورند.
5
ایجاد انگیزه
بسته هایی از مواد غذایی مختلف به گروه ها می دهیم و مقدار انرژی موجود در هر بسته که روی ان به صورت کالری نوشته شده است را نشان می دهیم و از ان ها می پرسیم که کالری یعنی چه؟
برای اینکه جواب سوال را پیدا کنیم وارد مبحث درس می شویم.
3
ارایه محتوا
به دانش اموزان می گوییم که شما برای هر فعّالیتی که انجام م یدهید، انرژی مصرف می کنید.سپس از ان ها می پرسیم که چه کارهای انرژی بیش تری می خواهد؟(در چه کاهایی فعالیت بیش تری باید انجام دهیم؟)دانش اموزان پاسخ می دهند:پیاده روی انرژی کم تر و دویدن انرژی بیش تر و … و خودمان نمونه های بیش تری ارائه می دهیم.
منبع همهٔ انرژی ها خورشید است بخش عمدهٔ انرژی که ما مصرف م یکنیم از نور خورشید است. طرح درس روزانه علوم ششم ابتدایی درس انرژی گرمای خورشید ما را گرم نگه می دارد. همین
گرماست که باد و باران را سبب م یشود. انرژی نورانی خورشید، انرژی لازم برای رشد بسیاری از گیاهان را به وجود می آورد و همین
انرژی است که مواد غذایی لازم را برای انسان ها و حیوانات فراهم می کند.
به دانش اموزان می گوییم که ما تا الان یکا(واحد)های مختلف برای اندازه گیری کمیت های مختلف را یاد گرفتیم.مثلا کمیت طول را با واحد متر اندازه گیری می کنیم.سپس از دانش اموزان می خواهیم تا نمونه های بیش تری را بیاورند.
سپس به دانش اموزان می گوییم حالا می خواهیم با واحد انرژی اشنا شویم و ژول را معرفی می کنیم. انرژی با واحدی به نام ژول ( J) اندازه گیری می شود.
ما برای دویدن
در یک ساعت 2800 کیلوژول و برای پیاده روی آرام 650 کیلوژول انرژی نیاز داریم. یا انرژی مصرفی دستگاه را به ما نشان می دهد.
یکای انرژی روی موادّ غذایی بر حسب کیلو کالری نوشته می شود و هرکیلو کالری به طور تقریبی معادل ٤٠٠٠ ژول است.
سپس دوباره به بسته های مواد غذایی اشاره می کنیم از دانش اموزان می خواهیم مقدار انرژی موجود در هر بسته را که بر حسب کالری است را بخوانند و به واحد ژول تبدیل کنند.
20
ارزشیابی پایانی
تعدادی مسئله در رابطه با تبدیل کالری به ژول و بالعکس به دانش اموزان می دهیم تا انجام دهند.
10
جمع بندی
با پرسش و پاسخ از دانش اموزان مروری بر درس می کنیم .
5
فعالیت تکمیلی
از دانش اموزان می خواهیم تا مقدار انرژی موجود در 5 ماده غذایی در خانه را پیدا کرده و به ژول تبدیل کنند.
2
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.