طرح درس روزانه علوم ششم ابتدایی درس کارخانه کاغذ سازی تشکیل شده از 2 صفحه ورد و قابل ویرایش می باشد این طرح درس شامل مراحل کاغذ سازی و مواد استفاده شده در این فرآیند است. هدف کلی این درس، آشنایی با مراحل کاغذ سازی است و در این راستا، اهداف جزئی آموزشی به دانش آموزان ارائه می شود. این اهداف شامل آشنایی با مواد استفاده شده در خانه کاغذ سازی، ویژگی های آهن به عنوان یکی از مواد استفاده شده در کارخانه کاغذ سازی، کاربرد اهن و دلایل استفاده از اهن در کارخانه کاغذ سازی و به صرفه جویی در کاغذ و مواظبت از کتاب و دفتر های خود است.
روش تدریس در این درس، از روش های کاوشگری، سخنرانی و پرسش و پاسخ استفاده می شود. از وسایل کمک آموزشی ماژیک، کتاب و وایت برد نیز برای انجام این درس استفاده می شود.
مشخصات کلی
باسمه تعالی
کتاب: علوم پایه:ششم ابتدایی موضوع درس : کارخانه کاغذ سازی
مدت جلسه : 35دقیقه تاریخ :
زمان
هدف کلی
آشنایی با مراحل کاغذ سازی.
اهداف جزئی
مواد استفاده در خانه کاغذسازی را بشناسد.
با ویزگیهای آهن به عنوان یکی از مواد استفاده شده در کارخانه کاعذسازی آشنا شود.
با کاربرد اهن آشنا شود.
دلایل استفاد از اهن در کارخانه کاغذ سازی را درک کند.
به صرفهجویی در کاغذ و مواظبت از کتاب و دفترهای خود علاقه نشان دهد.
اهداف رفتاری
دانشآموز بتواند:
در گروه مشارکت خوبی داشته باشد.
به درستی آزمایشات را انجام دهد.
مراحل کار خود را برای معلم و دانشاموزان توضیح دهد.
بتواند به یک نتیجهگیری صحیح از امجام آزمایشات دست یابد.
روش تدریس
کاوشگری- سخنرانی- پرسش و پاسخ
وسایل کمک آموزشی
ماژیک – کتاب -وایت برد
ایجاده انگیزه
تصاویری از آهن را به دیوار بزنید- و در ابنتدای کلاس آیهی 25سورهی حدید را که در مورد آهن و ویژگیهای آن است را بخوانید و بگویید بیاید ویژگی های دیگر این ماده گرانبها که قران هم در مورد ان صحبت کرده است بیشتر آشنا بشویم.
5
ارزشیابی تشخیصی
چندمورد از ویژگی های آن را نام ببرید.
10
ارائه درس
مرحله اول برخورد با موقعیت مسئله دار: انجام آزمایش – وسایل آزمایش را از قبل آماده می کنیم و در اختیار گروهها قرار دهیم . بعد از توضیحات لازم از آنها می خواهیم که به انجام آزمایشات بپردازند.
مرحله دوم: از دانشآموزان میخواهیم پیرامون آزمایشات ارائه شده سوالاتی مطرح کنند که پاسخ آنها (بلی) یا (خیر) و یا یک عبارت کوتاه باشد.
دانشآموز: آیا آهن ته نشین میشود؟
معلم: نمی دانم سوال دیگری بپرسید؟
دانشاموز:آیا چوب ته نشین میشود؟
دانشآموز: آیا قاشق چوبی روی قاشق آهنی خراش می اندازد؟
و سوالات مشابه دیگر که به آزمایشات مربوط باشد.
مرحله سوم: پس از مطرح نمودن سوالات،وقت آن است که دانشاموزانن پاسخ های احتمالی را ارائه دهند(فرضیه سازی) سوالات خوب و فرضیه (پاسخ های احتتمالی ) را پای تابلو مینویسیم
مرحله چهارم: باید در مورد درستی یا نادرستی فرضیهها تصمیم گیری کنیم.آزمون فرضیه ها این کار به اطلاعات بیشتری نیاز دارد و باید بیشتر در گروه ها مشورت کنند ممکن است دانشآموزان بخواهند آزمایشات مشابه دیگری را انجام دهند طرح درس روزانه علوم ششم ابتدایی درس کارخانه کاغذ سازی مثلا یک تکه آهن را از بالا پرتاب کنند و ببینند چه اتفاقی برای آن می افتد .
مرحله پنجم: پس از جمع آوری اطلاعات و انجام آزمایشات فرضیههای درست مورد تایید قرار گرفته و باید مراحل کار خود را توضیح دهند(مشاهده،پرسش، فرضیه ،آزمون فرضیه و نتیه گیری) در پایان از دانش آموزان می خواهیم که دیگر ویژگی های آهن را بیان کنند.
ارزشیابی پایانی
دانشآموزز باید بتواند ویژگی ها ی اهن را بیان کنند.
باید توضیح دهد که چرا در کارخانه ها از اهن استفاده می شود.
5
3
خلاصه و جمع بندی
نتیجه گیری:
ابتدا از دانشآموزان می خواهیم که خلاصه درس را بیان کنند. سپس معلم خودش نکات مهم را اگر دانشآموزان اشاره نکردند را بیان میکند:چون آهن بسیار محکم است و به راحتی به صورت ورقه های مفتولی در میآید در کارخانه مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین نسبت به دیگر فلزات فراوان تر است و هزینه ی استخراج اش هم کمتر است. طرح درس روزانه علوم ششم ابتدایی درس کارخانه کاغذ سازی در کارخانه دیگ های خمیر سازی،غلتک ها و سرند از آهن درست شده است.
بازیافت یک فعالیت مناسب برای حفظ محیط زیست برای نسل های آینده است و خداوند مهربان آن را به راحتی در اختیار بندگانش قرار داده است وظیفه ی ما این است که قدر نعمات خداوند را بدانیم در صرفه جویی انها کوشا باشیم
تعیین تکلیف
چکونه می توان از زنگ زدن وسایل کارخانه مثل غلتکها و … جلوگیری کرد تحقیق کنید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.