طرح درس ریاضی چهارم ابتدایی درس کسر صفحه 23 تا 25 به طور کامل در 3 صفحه ورد قابل ویرایش ارائه شده است. این درس با عنوان “کسر صفحات 23 تا 25” معرفی شده و در طول 45 دقیقه اجرا خواهد شد. آموزش این درس با هدف آشنایی دانشآموزان با عدد مخلوط و مقایسه کسرهای با صورت مساوی انجام میشود. اهداف رفتاری این درس شامل آشنایی با رسم شکل برای کسرها، ساده سازی مسائل برای حل آن، آشنایی با شکل و کسر و تلفیق آن برای حل مسئله است.
برای رسیدن به این اهداف، دانشآموزان باید توانایی ساده سازی مسائل را داشته باشند و بتوانند برای شکلهای مختلف کسرهای مناسب را بنویسند. همچنین، آنها باید بتوانند برای کسرهای مختلف شکل مناسب را رسم کنند. از وسایل آموزشی مورچه عروسکی، خطکش بزرگ، ساعتهای کار دستی و ماژیک استفاده میشود. با تلفیق روشهای مشارکتی و گروهی و….
نام درس: ریاضی مدت جلسه: 45 دقیقه تعداد شاگردان: 30 عنوان درس: کسر صفحات 23 تا 25
دوره دبستان : پایه چهارم طراح:
مشخصات کلی
آشنایی با عدد مخلوط و مقایسه کسرهای با صورت مساوی
هدف کلی
سطح سه.بعدازتدریس
سطح دو”حین تدریس
سطح یک:قبل از تدریس
اهداف رفتاری
آشنایی فراگیران با رسم شکل برای کسرها
آشنایی با ساده سازی مسائل برای حل آن
آشنایی با شکل و کسر و تلفیق آن برای حل مسدله
دانش
دانشآموز توانایی ساده سازی مسائل را داشته باشد.
دانشآموز بتواند برای شکلهای مختلف کسرهای مناسب را بنویسد.
دانشآموز برای کسرهای مختلف شکل مناسب را رسم کند.
مهارت
دانشآموز نسبت به کشیدن شکل و کسر علاقه مند شود.
دانشآموز نسبت به کاربرد این اشکال علاقه نشان دهد.
دانشآموز به حل مسئله علاقه مند شود.
نگرش
مورچه عروسکی، خطکش بزرگ، ساعتهای کار دستی، ماژیک،
وسایل اموزشی
از روشها یمشارکتی و گروهی استفاده میکنیم: تلفیقی بیان مسئله، بحث گروهی و ..
روش های تدریس
سلام و احول پرسی میکنیم با یک پارچ و لیوان درجه بندی شده وارد کلاس میشویم.
رفتارورودی
درباره درس قبل یعنی ماشینهای ورودی و خروجی سوالاتی را مطرح میکنیم، یک وسیله یه شکل یک کارخانه طراحی می کنیم و آنگاه عددهایی را در قسمت ورودی میگذاریم تغییری که با پرچسب بر آن قرار میدهیم مثلا در 3 ضرب میشوند آنگاه بچه ها باید خروجی را تعیین کنند.
ارزشیابی ورودی
با پارچ درجه بندی شده آب را در لیوان درجه بندی شده میریزیم و هر دفعه این سوال را میپرسیم که چند قسمت از پارچ خالیه؟ یا چند قسمت از پارچ پره ؟؟ برای لیوان هم به همین شکل. تا دانشآموزان مفهوم کسر را به یاد بیاورند.
ارزشیابی تشخیصی
ابتدا عکسهای مختلفی از صفهای مدرسه خود، جمعیتهای کشورهای پر جمعیت را بر تابلو قرار میدهم. آنگاه کلاسهای مختلف که در صف ایستادهاند را به دانشآموزان نشان میدهم حال از دانشآموزان میخواهم که چیزی که من به فارسی میگویم را به زبان ریاضی بنویسند. مثلا کلاس چهارم الف چند قسمت از صفهای مدرسه است؟ دانشآموزان میگویند یک قسمت از 6 قسمت. با تغییر عددها جملات جدیدی را را به کمک بچه ها طرح میکنیم. از دانشآموزان میپرسم که شما یاد چه چیزی در ریاضی میافتید؟ احتملا میگویند:کسر
ایجادانگیزه
ابتدا خط کشی را که با چوب یا مقوا از قبل درست کردهام را بر روی تابلو قرار میدهم. دانشآموزان از قبل گروه بندی شدهاند. و بدون نگاه به کتاب درسی سعی میکنم فعالیت را به اجرا در بیاورم. با این داستان که یک مورچه یاد گرفته است که بشمارد بنابراین اگر بخواهد مسافت یک خطکش را طی کند فقط بر روی عددهای مشخصی مثل … و 5 و 4 و 3 و 2 و 1 میایستد. اما یکبار بعد که میخواهد از 3 به 4 برود در بین این دو عدد تشنه میشود و نمیتواند ادامه دهد. طرح درس ریاضی چهارم ابتدایی درس کسر صفحه 23 تا 25 دوستش که زودتر از او حرکت کرده بر روی شماره 6 توقف کرده است. کمی که منتظر میماند اما خبری از دوستش نیست! وقتی با او تماس میگیرد و ماجرا را می فهمد از او میخواهد که آدرس دقیقش را بدهد اما او فقط میگوید بین 3 و 4 !! دوبار میگوید دقیقا کجا؟؟ حالا شما باید به مورچه کمک کنید. ( البته در تصویر چون میلیمترها هم مشخص است دقیقا معلوم است که در وسط 3 و 4 قرار گرفته است.) این جا است که دانشآموزان در گروههای خود مشورت میکنند و بعضی میگویند 3 سانتی متر و 5/. میلی متر یا 5 میلیمتر بعد از 3 و یا میگویند 5/3 سانتی متر اما ما به دنبال 3 و 2/1 هستیم یعنی سه و یک دوم تا بچهها به این نتیجه برسند و عدد مخلوط به آنها معرفی میشود. حال به سراغ کتاب میرویم تمرینات را حل میکنیم.
صفحه 25 را با یادآوری سوم آغاز میکنیم سوال کتاب خود خیلی مناسب است. پای تابلو مینویسم بچهها 100/1 بیشتر است یا 110/1 ؟؟؟ حال باید هر کسی ابتدا خود به صورت جداگانه به این موضوع فکر کند. وقتی کار تمام شد باید راهحلهای خود را برای گروه توضیح دهند و نتیجه را هر گروه به من اطلاع دهد. و قتی از هر گروه هر نماینده به پای تابلو میآید باید برای کارش دلیل قانع کنندهای بیاورد و من و سایر دانشآموزان مجاز هستیم سوالهای متفاوتی البته مناسب بپرسیم و گروه هم میتواند به آنها کمک کند، سعی میکنم دانشآموزان کتاب را باز نکنند. اگر جوابهای درست یا غلط تمام گروه ها مثل هم بود یعنی به نکتههای خاصی اشاره نکردند آنگاه مثالهای کتاب را برای آنها مطرح میکنم. مثلا یک قسمت از یک نان که 5 قسمت شده بیشتر است؟ یا یک قسمت از نانی که سه قسمت شده؟؟؟ دانشآموزان باید بدانند طرح درس ریاضی چهارم ابتدایی درس کسر صفحه 23 تا 25 که در کسرهایی با صورت مساوی، کسری بزرگتر است که مخرج کوچکتری دارد. البته میتوان از همان اول در صفحه 25 نان را مثال زد و دانشآموزان سریع بفهمند اما میخواهیم یاد بگیرند وقتی کسرهای بزرگی را به آنها میدهند بتوانند آن را به کسرهای کوچک تعمیم دهند و حل کنند.
ارائه درس
همان فعالیتهایی که در ارائه محتوا تعیین شده است.
(چون به صورت سوال یک جملهای نیستند در این جا ننوشتم.)
ارزشیابی تکوینی
چندین ساعت را به تعداد گروه که از قبل ساختیم را به دانشآموزان میدهیم و از گروهها میخواهیم که کسرها و عددهای مخلوط تعیین شده را مشخص کنند.
از هر گروه یک نفر را پای تابلو میآوریم و از آنها می خواهیم با توجه به عددهای مخلوط و کسرهایی که به آنها می دهیم موچه را بر روی خط کش حرکت دهند.
چندین کسر مختلف یه آنها میدهیم و از آنها میخواهیم که آنها را باهم مقایسه کنند.
ارزشیابی پایانی:
برگههایی که دارای شکلهای مختلف هندسی هستند را با تقسیم بندی مشخص به آنها میدهم و از آنها می خواهم که کسر مشخص شده در شکل را بنویسند و به اندازه کسر رنگ کنند.
تکلیف پایانی:
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.