طرح درس لطف حق فارسی چهارم ابتدایی درس لطف حق در پایه چهارم دبستان به طرحی 5 صفحهای و قابل ویرایش تبدیل شده است. این طرح درس با هدف آشنایی دانشآموزان با شاعر بزرگ ایران، پروین اعتصامی، تدوین شده است. در این درس، دانشآموزان با فرایند واژهسازی «تکرار»، واژگان خود را گسترش میدهند و درک دیداری و سخنوری خود را تقویت میکنند. همچنین، با کلمات ربط مانند «سپس- بعد» آشنا میشوند. این درس با استفاده از روشهای بحث گروهی، سخنرانی، پرسش و پاسخ، نمایش خلاق و الگوی تفکر (حل مسئله) به دانشآموزان آموزش داده میشود.
نام کتاب درسی: فارسی مقطع تحصیلی: چهارم ابتدایی موضوع درس: درس 13 لطف حق
تهیه کننده: مدت جلسه:45 دقیقه
نام مدرسه: تعداد دانش آموزان: تاریخ:
اهداف
هدف کلی: از دانش آموزان انتظار می رود در پایان درس با پروین اعتصامی آشنا شوند.
اهداف رفتاری: از دانش آموزان انتظار می رود در پایان درس.
1-آشنایی با شاعر بزرگ ایران (پروین اعتصامی)
2- گسترش واژگان با فرایند واژه سازی «تکرار»
3- تقویت درک دیداری و سخنوری.
4- آشنایی با کلمات ربط مانند «سپس- بعد«
رفتار ورودی
دانش آموزان با مطالب سال قبل آشنا هستند.
ارزشیابی تشخیصی
سوالاتی از درس قبل از دانش آموزان می پرسیم.
رسانه های آموزشی
کتاب فارسی چهارم ابتدایی- تابلو – ماژیک – دیوان پروین اعتصامی و فیلم کودکی حضرت موسی (ع)
روش های یاددهی – یادگیری
تلفیقی از روش های بحث گروهی، سخنرانی- پرسش و پاسخ – نمایش خلاق- الگوی تفکر (حل مسئله)
مدل چینش کلاس
به صورت ردیفی – گروهی
عنوان
فعالیت های دانش آموزان
فعالیت های معلم
زمان
فعالیت های مقدماتی ارزشیابی رفتار ورودی و ایجاد انگیزه
شاداب و با انرژی وارد کلاس می شویم و با نام و یاد خدا بعد از حضور غیاب و احوال پرسی با دانش آموزان و بررسی تکالیف و ارزشیابی تشخیصی درس را شروع می کنیم.
زمان 5 دقیقه
ارائه درس
اگر انیمیشن کودکی حضرت موسی (ع) در دسترس بود، در کلاس پخش می کنیم یا از دیوان پروین اعتصامی شعری را انتخاب کرده می خوانیم بعد او را معرفی می کنیم.
الگوی تفکر (حل مسئله)
دانش آموزان را گروه بندی می کنیم و به هر گروه یک چیستان می دهیم و آنان را به تفکر و اندیشه و بهره گیری از روش حل مسئله ترغیب می کنیم آن ها می توانند از طریق فکر کردن یاد بگیرند.
با این روش، هدف اصلی آن است که دانش آموزان به کاربرد تفکر در حل مسائل روزمره زندگی پی ببرند. طرح درس لطف حق فارسی چهارم ابتدایی بدین ترتیب دانش آموزان یاد می گیرند که با تفکر و بهره گیری از خرد جمعی می توانند به حل مسئله بپردازند. پس از نمایش انیمیشن سوال نمایید. اگر آسیه حضرت موسی (ع) را نمی دیدی، ممکن بود چه اتفاقی بیفتد؟ اگر خواهر حضرت موسی (ع) مادرش را برای شیردهی معرفی نمی کرد، چه اتفاقی می افتاد؟ دانش آموزان ایده های خود را کنار هم می گذارند و فکر می کنند و به نتایجی می رسند که لازمه این گونه استنباط تفکر و دقت است. بعد از بیان نظراتشان باید به نتیجه مورد نظر برسند.
توضیحاتی راجع به پروین اعتصامی می دهیم : پروین اعتصامی : نام اصلی او “رخشنده” است. در بیست و پنجم اسفند 1285 هجری شمسی در تبریز متولد شد، در کودکی با خانواده اش به تهران آمد. پدرش یوسف اعتصامی معروف به اعتصام الملک از نویسندگان و دانشمندان بنام ایران بود. وی اولین “چاپخانه” را در تبریز بنا کرد، مدتی هم نماینده مجلس بود.
هنگامی که متوجه استعداد دخترش شد، به پروین در زمینه سرایش شعر کمک کرد. اعتصام الملک مدیر مجله “بهار” بود و اولین اشعار پروین در همین مجله منتشر شد. مادرش اختر اعتصامی نام داشت. او بانویی مدبر، صبور، خانه دار و عفیف بود. طرح درس لطف حق فارسی چهارم ابتدایی وی در پرورش احساسات لطیف و شاعرانه دخترش نقش مهمی داشت و به دیوان اشعار او علاقه فروانی نشان می داد.
املا: (املای کلمه گمشده)
این نوع املا در قالب یک بازی مفرح است. ابتدا دانش آموزان کلمات مهم درس را روی تابلو می نویسند و همه با هم آن ها را هم خوانی می کنند. سپس دانش آموزی را از کلاس خارج کرده، معلم یکی از کلمه ها را پاک می کند. وقتی دانش آموز به کلاس بازگشت باید کلمه گمشده را پیدا کند و آن را بنویسد؛ البته صحیح نوشتن کلمه بسیار مهم است. این کار با دانش آموزان دیگر ادامه می یابد.
35دقیقه
تعیین تکلیف
1-شعر لطف حق را در چهار صحنه مصور سازی کنید.
2- از چه صفت هایی در این درس استفاده شده است؟ راهبرد های برانگیزنده تفکر جمله ای بنویسید که با جا به جایی ویرگول دو معنای متفاوت به دست می آید.
5 دقیقه
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.