طرح درس آرش کمانگیر فارسی چهارم ابتدایی این طرح درس در 4 صفحه ورد قابل ویرایش تهیه شده است و برای پایه چهارم دبستان مناسب است. هدف این درس، آشنایی دانش آموزان با فردوسی و شاهنامه و تقویت قدرت درک متن و دریافت پیام اصلی درس است. همچنین، با این درس، روحیه دفاع از وطن و میهن دوستی نیز تقویت خواهد شد. برای انجام این درس، از روش هایی مانند نقالی و قصه گویی، ایفای نقش، بارش ذهنی و الگوی بدیعه پردازی استفاده می شود. گروهی و ردیفی نیز برای چینش کلاس استفاده می شود. در ابتدای کلاس، ارزشیابی تشخیصی انجام خواهد شد و پس از آن با استفاده از کتاب، تابلو، فیلم هایی از مسابقات تیراندازی و دایره دارت، درس به دانش آموزان آموزش داده خواهد شد.
نام کتاب درسی: فارسی مقطع تحصیلی: چهارم ابتدایی موضوع درس:درس 6 آرش کمانگیر
تهیه کننده: مدت جلسه:45 دقیقه
نام مدرسه: تعداد دانش آموزان: تاریخ:
اهداف
هدف کلی: از دانش آموزان انتظار می رود در پایان درس با ارزش علم و نگرش مثبت به آن در زندگی آشنا شوند.
اهداف رفتاری: انتظار می رود بعد از پایان این درس دانش آموزان بتوانند:
1-آشنایی با فردوسی و شاهنامه (شناختی)
2- آشنایی با ساختار جمله (شناختی)
3- تقویت قدرت درک متن و دریافت پیام اصلی درس (مهارتی)
4- تقویت روحیه دفاع از وطن و میهن دوستی (عاطفی(
رفتار ورودی
دانش آموزان با مطالب سال قبل آشنا هستند.
ارزشیابی تشخیصی
سوالاتی از درس قبل از دانش آموزان می پرسیم.
رسانه های آموزشی
کتاب فارسی چهارم ابتدایی- تابلو – ماژیک – فیلم هایی از مسابقات تیراندازی، استفاده از دایره دارت… کتاب گویا
روش های یاددهی – یادگیری
نقالی و قصه گویی، ایفای نقش، بارش ذهنی، الگوی بدیعه پردازی
مدل چینش کلاس
به صورت ردیفی – گروهی
عنوان
فعالیت های دانش آموزان
فعالیت های معلم
زمان
فعالیت های مقدماتی ارزشیابی رفتار ورودی و ایجاد انگیزه
شاداب و با انرژی وارد کلاس می شویم و با نام و یاد خدا بعد از حضور غیاب و احوال پرسی با دانش آموزان و بررسی تکالیف و ارزشیابی تشخیصی درس را شروع می کنیم.
زمان 5 دقیقه
ارائه درس
از دانش آموزان می خواهیم اگر در مورد تیراندازی اطلاعاتی دارد. پای تابلو بیاید و توضیح دهد. فیلمی از مسابقات تیراندازی نمایش داده می شود. طرح درس آرش کمانگیر فارسی چهارم ابتدایی اگر در کلاس امکان داشت دایره کاره را روی تابلو یا در حیاط مدرسه نصب نموده و مسابقه ای را اجرا نماییم تا تنوعی در تدریس باشد (تلفیق ورزش وفارسی) این درس با روش بدیعه پردازی (نو آفرینی) تدریس شود.
مراحل اجرای الگو وجود – در این مرحله، معلم از دانش آموزان میخواهد که به توصیف ال حاضر یا موجود بپردازند در مورد مرزهای ایران، مرزبانان. – در این نوع قیاس موارد نا آشنا را آشنا می کنیم.
مثال آرش را با .قیاس های مستقیم را مطرح می کنند و آنها بر روی تخته می نویسند… توصیف شرایط موجود – در این مو تشریح شرایط حاضر یا مه مرزی ……..) ! قیاس مستقیم – در این نوع قبا شهدای دفاع مقدس مقایسه کنند.
دانش آموزان قیاسهای مستقیم را مطرح مریم: قهرمانان شجاع هستند. زهرا: قهرمانان نام و یادشان ماندگار است این شخصی در مرحله قیاس شخصی، فراگیرندگان بین خود و مفهوم انتخاب شده، همسویی وهمدلی ایجاد می کنند، برای بیان قیاس شخصی، احساس نزدیکی شدن با مفهوم، بسیار ارزشمند است و در خلاقیت شخصی اثر زیادی دارد. مقیاس تعارض در این مرحله معلم از دانش آموزان میخواهد بر اساس توصیف های ارائه شده در قیاس شخصی مفاهیم متضاد ارائه نمایند و سپس از میان این قیاسها بهترین را انتخاب کنند.
معلم: دو عبارت انتخاب کنید که با هم در تضاد هستند و شما آنها را به کار برده اید. مثال تفاوت آرش با شهدای دفاع مقدس آرش: دفاع از خاک، امکانات کم، انفرادی شهدای معاصر: دفاع از دین وخاک، امکانات مناسب، گروهی 5 توصیف خلاق – از دانش آموزان بخواهید از میان قیاسهای انتخاب شده چند مورد را انتخاب کنند و با استفاده از آنها موضوع قهرمانی آرش را دوباره توصیف نمایند.
خوانش متن درس به خاطر داشتن متن خاص (لحن حماسی حاکم بر متن) بهتر است بنتا معلم از روی متن بخواند. پس از روخوانی معلم، پخش فایل صوتی متن درس برای تکرار مناسب است.
جمع بندی: نکات مهم درس در پایان به صورت پرسش و پاسخ بیان می شود.
ارزشیابی پایانی: از آزمون کوئیز استفاده می شود سوالات را از بخش های زیر تعیین می کنیم.
معنی لغات-جمله سازی-یک فعالیت املایی و..
35دقیقه
تعیین تکلیف
بنویسید کشورهای هم مرز ایران کدامند.
از متن درس دو واژه م معنی و مخالف پیدا کنید.
5 دقیقه
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.